avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Înființare echipă voluntari
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Înființare echipă voluntari

Bună ziua!

Mă interesează înființarea unei echipe de voluntari în mediul rural. Am căutat informații pe Google și am găsit faptul că trebuie să înființez o Asociație, un ONG, pentru aceasta.
Întrebarea mea este dacă am și alte alternative? Pot înființa echipă de voluntari fără a înființa un ONG? Prin ceva mai simplu se poate? Ceva precum PFA, însă din ce am citit prin PFA nu pot face aceasta.

Vă mulțumesc anticipat! Aștept răspunsurile dumneavoastră!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 17:43, 3 Martie 2021
Trebuie să înfiintati la judecatorie o Asociație tip ONG din minim 3 membrii, care sa aiba un scop, mai multe obiective si actiuni prin care sa fie atinse acele obiective..
pai depinde ce intelegeti prin "echipa de voluntari". Ca nu e nevoie de nicio forma juridica specifica sau autorizare ca sa mergeti un grup de prieteni si sa faceti ca simpli cetateni niste fapte bune.... ca nu pentru orice e nevoie de o recunoastere oficiala ca "voluntar" in sensul legislatiei specifice privind voluntariatul.... deci depinde de cat timp si ce anume ati dori sau putea sa faceti, in favoarea cui..... oricum voluntariatul fiind prin definitie ceva neremunerat, nu poate fi implicat niciun operator economic ( PFA, SRL etc.) nici ca organizator nici ca beneficiar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe cine poate reprezenta o asociaţie AvramMarva AvramMarva Bună ziua, Doresc să înfiinţez o asociaţie care să reprezinte un grup de persoane care aparţin informal unei organizaţii culturale internaţionale, ... (vezi toată discuția)
Voluntariat moonprincess moonprincess Buna ziua, Am demarat de curand procedurile de infiintare ale unui ONG si am nevoie de o clarificare in ceea ce priveste legea voluntariatului. Suntem 4 ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie caz social LigiAlex LigiAlex Infiintare asociatie caz social Buna ziua! Doresc sa infiintez o asociatie dedicata sustinerii terapiilor pentru copiii cu dizabilitati ( tulburari de ... (vezi toată discuția)