avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare proprietate de la o doamna cu numele vechi. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare proprietate de la o doamna cu numele vechi. La ce sa fiu atent?

Salutare,

Urmeaza sa cumpar o proprietate (prin credit bancar) de la o doamna, care la randul ei l-a cumparat inainte de casatorie.

Avand in vedere ca numele de familie s-a schimbat, in acte doamna figureaza cu numele vechi, iar la notar urmeaza probabil sa se faca vanzarea cu numele nou?

Trebuie sa fiu atent la ceva? Propunerea doamnei a fost sa scriem pe contractul de v-c si in paranteza numele vechi.

Pe langa asta doamna sustine ca a avut o casatorie prin conventie.

La ce ar trebui sa fiu atent la notariat si ce acte ar trebui sa existe din partea doamnei inainte de semnarea ante-contractului?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:52, 23 Februarie 2021
Avand in vedere ca este "credit bancar", vor verifica actele banca si notarul, Dvs trebuie sa "fiti atent" sa platiti ratele la timp. Faptul ca vanzatoarea si-a schuimbat numele urmare a casatoriei, nu este nicio problema.
Nu este nicio problemă cu numele.
In contract se va mentiona Popescu X (fosta Ionescu).
Ce anume va îngrijorează mai exact?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare partiala nume familie dupa casatorie Nevermind Nevermind Buna ziua, Rog un raspuns cu privire la urmatoarea situatie in care ma aflu : Eu (barbat) am 2 nume de familie, cu ,,- \" intre ele (reprezinta numele de ... (vezi toată discuția)
Numele după căsătorie elenaap elenaap Buna. Urmează sa începem pregătirile pentru căsătorie si am o nedumerire despre nume, care dorim sa fie comun pentru amândoi. Unul dintre noi are un ... (vezi toată discuția)
Debit achitat penalizari nu Tibiscus Tibiscus Buna seara Tiberiu ma numesc si am intampinat o mica problema pe care, cu ajutorul dvs sper sa o pot rezolva! De curand am negociat chiria unui aprtament cu ... (vezi toată discuția)