Am un teren care a trecut din extravilan in intravilan cu Cota parte la drumul de acces!Doresc sa il Vand dar mi se spune ca trebuie facuta trecerea in intravilan si a drumului de acces iar ceilalti coproprietari nu sunt de acord !Ce pot face in aceasta situație notarul zice ca nu pot vinde terenul fara cota parte din teren iar expertul cadastral nu poate face nimic fara acolrdul celorlalți!Ajutatima Multumesc!
Fie ati inteles gresit, fie ati inteles corect si vi s-a spus ceva gresit. Daca am inteles cum trebuie si exista doua loturi distincte, unul de teren intravilan in proprietatea dvs exclusiva iar unul teren extravilan cu detinatia de drum din care detineti o cota parte, drumul poate ramane foarte bine in extravilan iar dvs vindeti terenul intravilan impreuna cu o cota din drumul extravilan.
Problema care exista este ca vanzarea de teren extravilan, chiar si a unei cote, suporta anumite rigori conform legii 17/2014 si poate dura cateva luni bune. Aceasta problema nu exista in cazul in care in cartea funciara a drumului apare chiar aceasta (impropriu spus) categorie de folosinta, de drum si nu de teren arabil.
Exista alternativa de a vinde terenul intravilan si a dona cota din terenul extravilan.
Deci drumul figureaza in cartea funciara ca extravilan, in fapt el a fost trecut in intravilan iar pentru aceasta actualizare vi se cere acordul celorlalti proprietari? Eu cred ca puteti solicita aceasta actualizare si singur. Solicitati de la Primarie o adeverinta cum ca terenul (cu specificarea numarului cadastral) a fost introdus in intravilanul localitatii (cu mentionarea numarului hotararii de consiliu local prin care s-a aprobat trecerea in intravilan). Depuneti aceasta adeverinta la OCPI impreuna cu o chitanta de 75 de lei, asteptati 3 zile lucratoare si vedeti ce se intampla.
Cadastru teren
octav13
Am am facut cadastrul unui teren agricol acum 10 ani. In cadastru a fost trecut ca teren extravilan. Acum 2 ani primaria comunei a trecut tot terenul in ... (vezi toată discuția)