avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Avem urmatoarea situatie : - o colega ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Avem urmatoarea situatie : - o colega anagajata in ...

Buna ziua,

Avem urmatoarea situatie :

- o colega anagajata in 20.02.2017, in 12.09.2018 a intrat in concediu crestere copil
- in 2020 cand ar fi trebuit sa revina la serviciu, a anuntat ca este insarcinata din nou, si a nascut al doilea copil in iunie 2020
- ne-a comunicat ca nu va intra in concediu crestere copil, dar nici nu va reveni la serviciu, a facut practic cererea de reluare activitate, insa fizic nu a revenit
-departamentul unde era angajata, a fost desfiintat in timpul cat ea era suspendata
- I-am facut oferta pentru un alt post, pe care a refuzat-o si programarea la controlul de medicina muncii de asemenea
- noi am pontat-o absent nemotivat, nu am reusit sa ajungem la nicio intelegere cu ea, nu a dorit nici sa revina, dar nici nu a completat cerere de incetare.
Cum putem proceda in acest caz? mentionez ca ea nu este in crestere copil, deoarece ne-a spus ca a intrat sotul. Pur si simplu sta acasa fara sa primeasca niciun venit, fiind inca angajata companiei
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:38, 25 Februarie 2021
Cand trebuia sa revina la munca?
Primul copil a implinit 2 ani in 19.06.2020, cel de-al doilea s-a nascut in 4.06.2020, data cu care s-a procesat si incetarea suspendarii; pana in 15 iulie 2020 a beneficiat de zilele de lauzie, in perioada 16-29.07.2020 a fost in concediu de odihna, in mod normal, din 30 iulie trebuia sa se prezinte la serviciu, ceea ce nu s-a intamplat si a refuzat si programarea la medicina muncii.

Cornel Vasile a scris:

Cand trebuia sa revina la munca?

In speta, puteti demara cercetarea disciplinara si apoi aplicarea unei sanctiuni prevazute de art.248 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal incetare contract crestere copil ADIGABI1 ADIGABI1 Am un contract suspendat ptr crestere copil al salariatei noastre pana pe 19 aug,2020 (..de la data nasterii copilului 20.09.2018. -am socotit un an si 11 ... (vezi toată discuția)
Concediere persoana care nu a revenit la munca dupa concediu crestere copil si e insarcinata din nou. luke luke Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema. - o angajata intra in concediu de crestere copil in 2004 - in iulie 2006 copilul implineste varsta de 2 ani - ... (vezi toată discuția)
Detasare salariata monik monik buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine dc se poate. am o salariata care s-a intors la serviciu mai devreme de implinirea celor 2 ani de concediu pt ... (vezi toată discuția)