Am nevoie de un punct de vedere pentru situatia de mai jos.
Am primit o cerere de ajutor de la o femeie batrana. Ea locuieste singura, are o pensie tare mica, este cu facturile platite la zi si recent a primit ultima factura de la Enel, pentru curent.
Este factura cu "piata concurentiala" si pe prima pagina contine urmatoarea precizare/surpriza:
-Penalitate denuntare anticipata Servicii Asistenta: 96.70lei.
Pagina 3 contine:
Servicii cu valoare adaugata:
- Enel Asistenta Ianuarie: 1 unitate, 9.67lei Valoare fara TVA, 0lei Valoare TVA
- Penalitate denuntare anticipata Enel Asistenta: 10 unitati, 96.70lei Valoare fara TVA, 0lei Valoare TVA
Intrebarile batranei sunt:
- ce reprezinta, mai pe romaneste, "Enel Asistenta Ianuarie:9.67lei"?
- ce reprezinta, tot mai pe romaneste, "Penalitate denuntare anticipata Enel Asistenta:96,70lei"?
- cum poate fi penalizata in conditia in care este cu plata la zi si fara intarzieri?
- ce situatie duce la aceste penalizari?
- este la mijloc o greseala/abuz pentru care s-ar putea face o sesizare la Enel, pentru a putea fi dedusa valoarea de 96.70lei din urmatoarea factura?
Multumesc.
1-Asistenta reprezinta mentanenta
2-Furnizorul [entru asi asigura fonduri im[pune si perecepe in avans o garantie denumita penalitati in caz ca consumatorul nu respecta termenul de achitare factura
3-Este vorba practic de o suma impusa drept garantie daca nu e respecta termenul de p;ata
4-Daca nu se plateste in termenul contractual prevazut
5-Se numneste hotie romaneasca
reclamatie la ANPC......au fost deja amendati pt practici asemanatoare
nu pot percepe asistenta daca nu o presteaza.......asistenta asta e o baliverna marca enel prin care se angajeaza sa iti rezolve problemele legate de instalatia electrica...in realitate conditiile sunt atat de bine facute ca practic nu poti apela la ei
E posibil ca la incheierea contractului de furnizare a energiei electrice pe piata concurentiala sa fi fost pacalita si sa i se fi "bagat pe gat", fara sa stie si serviciul ENEL ASISTENTA pentru care i se luau lunar 11.5 lei (9.67 lei + TVA). Acum probabil si-a dat seama ca i se luau degeaba acei bani si a solicitat renuntarea la acest serviciu, numai ca, in contract (pe care mai mult ca sigur ca l-a semnat) "smecherii" au o clauza ca daca renunti inainte de expirarea perioadei contractuale, rezilierea genereaza pe viitoarea factura penalizari pentru denuntarea anticipatata, adica iti ia banii pentru restul perioadei de contract. Stiu si eu asemenea spete, din pacate, tot la pensionari sarmani din mediul rural.
-"Enel Asistenta Ianuarie 9.67 lei" este taxa pe o luna (fara TVA)
- "Penalitate denuntare anticipata Enel Asistenta:96,70lei" -inseamna ca mai avea 10 luni pana expira contractul Enel Asistenta si pentru ca a renuntat i-au luat toti banii acum (la suma asta se mai adauga TVA apox.18,3 lei)
Abuzuri enel
carmen peniuc
Ma numesc C.P. si doresc sa va semnalez pe scurt o situatie, probabil recurenta, generata de ENEL si careia trebuie sa-i faca fata mama mea, C.T., pensionara, ... (vezi toată discuția)