avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna ziua Anul trecut am fost implicat intr-un mic ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna ziua Anul trecut am fost implicat intr-un mic accident rutier ...

Buna ziua
Anul trecut am fost implicat intr-un mic accident rutier (am atins usor bara unui Audi cand acesta stationa), dar am recurs la intelegerea amiabila, oferindu-i polita de asigurare bineinteles valabila la momentul acela.
Astazi am primit o citatie, conform careia eu sunt numit Intervenient - Reclamant si am "obligatia de a depune intampinarea"
Se pare ca persoana respectiva, a dat firma de asigurari in judecata, mentionand costuri uriase in care sunt incluse si cateva zile in care acesta a fost obligat sa inchirieze alta masina.
Intrebarea mea este , ce trebuie eu sa fac in aceasta situatie, si de ce, si cum ar trebuie sa arate aceasta cerere de intampinare, pe care ar trebui sa o depun in termen de 25 de zile (pe langa celelalte acte gen buletin, asigurarea rca valabila la acea data)
Ce se intampla daca nu ma prezint totusi la tribunal?
Cel mai recent răspuns: cab av PIRSAN SILVIA , Avocat 14:42, 26 Februarie 2021
Buna ziua. Aceasta este procedura in astfel de evenimente rutiere. Dvs aveti calitatea de "intervenient fortat", si este obligatorie introducerea in cauza si a dvs. Avand in vedere cele relatate, ar fi bine sa faceti aparari. Conform dispoziţiilor legale, în cazul producerii unui accident de circulaţie, având ca urmare cauzarea unui prejudiciu, pentru care s-a încheiat contract de asigurare obligatorie de răspundere civilă, acesta preia riscul asigurat. In materia asigurării de răspundere civilă auto, răspunderea asigurătorului faţă de persoana prejudiciată este o răspundere contractuală, asumată prin contractul de asigurare, fiind o răspundere directă, decurgând din achiesarea asigurătorului la riscurile conduitei asiguratului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita rca - licenta taxi lukeluk lukeluk Buna ziua. Am avut un accident in care eu am fost vinovat. Am intrat cu masina in spatele unui taximetru. Am fost la societatea unde am RCA-ul si s-a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier vidus vidus Apelez din nou la bunavointa dvs. cu o intrebare. Tatal meu este vinovat de producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale (masina lovita are ... (vezi toată discuția)
Intermediar fortat in procesul intentat firmei de asigurari rca, in urma unui accident -intampinare?? iolaru iolaru In luna iulie am fost partea vinovata intr-un accident rutier minor (aripa stanga fata lovita). Sub presiunea amenintarilor pagubitului ca anunta politia si ... (vezi toată discuția)