avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces la distanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces la distanta

Buna ziua,

Acum cateva zile am primit o cerere de partaj pentru un apartament la care am cota parte si pe care il locuiesc de mult niste rude pe care nu le-am vazut vreodata, caci eu am plecat din tara de mult timp.
N-am nimic impotriva sa le vand cota mea parte, dar am cateva nelamuriri:
1. Cererea mi-a venit dupa trei luni de la data de pe ea. E prea tarziu sa raspund?
2. In cerere scrie ca daca locuiesc in strainatate sa le dau o adresa din Romania. Eu nu mai am pe nimeni in tara, deci nu am ce adresa sa dau. Este obligatorriu? Ce se intampla daca nu dau?
3. Reclamantii imi cer mie sa platesc taxele de judecata care sunt de peste 13.000 lei. Dupa calculul meu (de pe internet) cheluielile ar fi de vreo 2750 lei. De unde poate sa fie asa mult?
4. Eu pot cere sa platesca onorariul avocatului meu? Dar deplasarile in tara pentru proces?
5. Cum se evalueaza aparamentul? Pretul de la impozit? Evaluator?

Nu prea mi-e clar de ce trebuie sa cheluiesc eu asa de multi bani/timp/nervi ca ei sa-mi cota parte (pur si simplu sa ma dea afara de la proprietate).
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:55, 27 Februarie 2021
Puteti sa va puneti avocat, iar adresa de corespondenta sa fie la acesta.
Nu trebuie sa va prezentati la proces, se poate sa va reprezinte un avocat.
Puteti raspunde, scrieti ce pretentii aveti in bani pt cota dvs sui cereti compensarea cheltuielilor de judecata, puttei depune si chitanta care reprezinta cheltuiala cu avocatul.
Cheltuielile de judecata sunt formate din taxa de timbru, onorariu avocat,costuri expertiza etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat costa de dat in judecata un proprietar care nu a participat la cheluieli comune dany_dany dany_dany Suntem 5 proprietari ai unui imobil vechi. Acoprisul imobilului era atat de deteriorat incat iarna zapada se strangea in pod intr-un strat gros si apa de ... (vezi toată discuția)
Cat costa ? molita molita as dori sa stiu cam cat costa o iesire din indiviziune prin instanta ptr 4 coopr care nu au inca expertiza topo ? si daca taxele se platesc anticipat de cel ... (vezi toată discuția)
Legea lifturilor ianniglx ianniglx Cea mai stupida lege din cate exista in romania legea privind lifturile: este normal sa platesti intretinere lift atata vreme cat stai la parter sau demisol ... (vezi toată discuția)