avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema intre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema intre vecini

Buna seara,
De ceva vreme ne confruntam cu o problema aparuta intre noi si vecini (rude). Acum 5 ani bunicii au decis sa imparta pamantul detinut de acestia intre ei si fiul lor adica divizarea terenului in 2 terenuri, prin vanzare cumparare sau donatie , nu stiu exact. Acum aproximativ 3 ani s-au decis ca restul terenuului sa ni-l dea noua. Toate bune si frumoase insa intre noi si vecini au aparut discutii asta dupa ce am renovat casa au fost de acord (verbal) sa fac 4 stalpi de sustinere la ei pe propietate, aproximativ 20cm intra la ei pe teren, acum cand aproape am terminat de renovat au aparut aceste discutii cum ca jumatate din peretele casei (peretele unui hol ) se afla pe terenul lor (peretele are 20 de ani , era construit dar nu era prins in cadastru la momentul cand s-a facut impartirea intre ei si bunici, cum se facea candva, acum totul e prins in cadastru). Acum nu stiu exact ce vrea defapt deoarece ne tot zice ca ne va da in judecata pentru acel perete , intradevar pe acel hol exista 4 geamuri cu vedere la el in curte (care nu l-au deranjat cand le-am pus, macar daca spunea, il deranjaza acum) , insa nu cred ca asta e problema ci mai mult o razbunare din orgoliu .
Intrebarea mea este urmatoarea se poate ajunge ca instanta sa ma oblige sa daram acel perete?

Am sa atasez o imagine ca sa va dati seama mai bine despre situatie.
-CASA V - casa vecin
-Linia rosie -hotarul
-Portocaliu - holul

Imagine: [ link extern ]

Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2021
Eugen3765, utilizator
Cel mai recent răspuns: Eugen3765 , utilizator 19:46, 2 Martie 2021
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare amora amora Buna ziua! am mostenit o casa la tara la sa facut dezmembrarea 1992 cand au trait bunicii mei .casa era peatunci intabulat pe strabunici pe acelas titlu cu ... (vezi toată discuția)
Informatie florentina_marculescu florentina_marculescu buna ziua Parintii mei stau la tara de 50 de ani .Intre noi si vecinii din spate este un gard care are tot atatia ani.Gardul nu este drept ,pe o lungime ... (vezi toată discuția)
Mostenire Tinanuta Tinanuta Tata vitreg decedat, prin testament imi lasa toata averea lui mobila si imobila care la randul lui a mostenit-o de la mama lui, dar are un teren al carui titlu ... (vezi toată discuția)