Ce masuri pot lua impotriva unui judecator care nu respecta legea?
Ajuns in culmea exasperarii, as dori sa aflu de ce un judecator, care in general trebuie sa aibe un rol exemplar in societate, mai ales in privinta respectarii legii, isi poate permite sa nu o respecte. Cum este posibil sa azi (1 martie 2021), cu mai mult de 2 luni de la data hotararii (8397/2020 21.12.2020 de la tribulanul sectorului 5 din Bucuresti) ca aceasta hotarare sa nu fie inca redactata si semnata in forma definitiva, in ciuda trimiterii a 2 cererii de eliberare a acestei hotarari, plangere la CSM, e-mailuri la 'relatia cu publicul' de la aceasta instanta si numeroase telefoane (la care mi se comunica ca (grefieri) nu au ce face?
Daca un judecator care are chiar o functie de conducere in organizatia Judecatoriei sectorului 5, nu respecta legea, cum se poate astepta ca muritorii de rand sa respecte legea?
In ciuda pasilor mentionati anterior, nici in ziua de azi aceasta hotarare nu a fost eliberata, neavand nici in ziua de azi o sustinere juridica pentru a porni procesul de evacuare a acelora care imi ocupa proprietatea in mod ilegal (si imi aduc pagube matriale si financiare in continuare)
Sa stiti ca sunt multe cazuri de acest fel.
Nici nu prea au timp unii judecatori.
Depinde ce cazuri au pe.rol.
Eu recomand sa se apeleze la avocat daca oamenii au nevoie de hotărâre pentru ca altfel apar adesea probleme.
Nici pentru avocati nu este chiar simplu și de aceea se percepe un tarif separat.
Va multumesc pentru raspunsul prompt. Daca "lipsa de timp" este motiv ca un judecator sa nu respecte prevederile legii (in legatura cu peroada maxima in care trebuie finalizata o hotarare), ma intreb ce poate face un avocat... Chiar cu un tarif separat. Ma intreb cum este posibil ca in ziua de azi sa trebuiasca sa accepti ca un judecator sa nu respecte legea (oricat de grav sau mai putin grav ar fi)... sau sa se schimbe legea, insa atata timp cat e valabila...
Sunt frecvente cazurile cand motivarea hotărârii a durat si un an sau peste.Din punctul meu de vedere sunteti in,,, grafic"a devenit o normalitate că 2,3 luni să fie un termen , rezonabil".Dupa 3,4 luni puteati sa va faceti griji,sa începeți cu o cerere de urgentarea un memoriu la conducerea instanței o sesizare la CSM.Dvs ati uzitat de toate demersurile posibile prea repede...Motivele sunt multe volum mare de munca,comoditate la unii etc.