avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Restituire garantie contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Restituire garantie contract de inchiriere

Buna seara! Am incheiat un contract de inchiriere pe o perioada de 1 an, dar doresc denuntarea unilaterala a acestuia inainte de termenul de 1 an. In contract este prevazut ca nu mi se va restitui garantia in cazul in care nu voi respecta perioada contractuala, dar pentru locator (proprietar) nu este prevazuta o asemenea sanctiune. Pot solicita denuntarea contractului si restituirea garantiei in aceasta situatie, considerand ca acea clauza prin care mi se va retine garantia este abuziva/nelegala?
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2021
radoi_laurentiu, utilizator
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista clauze abuzive cand contractul se incheie intre 2 persoane fizice. E un acord intre 2 parti, nu l-ati citit ?
Sigur ca depinde daca denuntarea are legatura cu apartamentul.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti incerca dar șansele sunt o.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Omul a facut niste cheltuieli ca sa va primeasca in casa, respectiv a igienizat-o, a facut publicitate sau a platit agentul imobiliar care i-a a dus clientul, etc., respectiv a facut deja niste cheltuieli ca sa gasiti o casuta curata, pe gustul dvs. ....daca fiecare chirias ar pleca dupa o luna, apoi proprietarul ar lua-o de la capat cu toate aceste cheltuieli, nu prea ar mai fi nici o sfaraiala....ca atare, acesta este rostul pentru care majoritatea introduc aceasta clauza. Pe un principiu oarecum similar, si la foarte multe hoteluri, atunci cand faceti rezervare, se opresc de pe card sau va pune sa platiti cel putin o zi, chiar daca nu utilizati serviciile respective (ca sa nu mai zic de cei care nici macar nu se obosesc sa te cazeze daca doresti sa stai doar o zi).

Ar fi trebuit sa citit contractul inainte si sa discutati aceste aspecte inainte de a va pune semnatura, acum este deja tardiv...si va trebui sa puneti in balanta luna aceea de chirie cu stresul timpului pierdut pentru a gasi un avocat, onorarii, taxe pentru proces, etc.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
multumesc pentru raspuns, doar ca nu sunt de acord cu " Omul a facut niste cheltuieli ca sa va primeasca in casa". Omul a facut niste cheltuieli ca sa inchirieze apartamentul, sa faca un profit, nu sa ma primeasca pe mine pentru ca nu stau gratis.
Mi se pare putin ciudata clauza pentru ca eu ca si chirias trebuie sa platesc acea suma, dar daca proprietarul denunta unilateral contractul inainte de terminarea perioadei contractuale nu plateste nimic. Am gresit, am semnat, asta e.
Va multumesc pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Garantie contract inchiriere sotha17 sotha17 Salut, la incheierii unui contract de inchiriere, proprietarul a pus conditia platii unei garantii de 1 chirie pentru cazuri clasice, de deteriorare a ... (vezi toată discuția)
Garantie in imobiliare teodorailie teodorailie Buna ziua! Situatie: o firma ofera servicii de intermediere imobiliara si ofera garantie pentru aceste servicii ( ex: chiriasul paraseste proprietatea inainte ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in urma cu o luna am încheiat un contract pentru ... p_cris02 p_cris02 Buna ziua. In urma cu o luna am încheiat un contract pentru cazare cu un campus . La acea data nu se știa cum se vor desfășura cursurile la facultati. ... (vezi toată discuția)