avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Restituire garantie contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Restituire garantie contract de inchiriere

Buna seara! Am incheiat un contract de inchiriere pe o perioada de 1 an, dar doresc denuntarea unilaterala a acestuia inainte de termenul de 1 an. In contract este prevazut ca nu mi se va restitui garantia in cazul in care nu voi respecta perioada contractuala, dar pentru locator (proprietar) nu este prevazuta o asemenea sanctiune. Pot solicita denuntarea contractului si restituirea garantiei in aceasta situatie, considerand ca acea clauza prin care mi se va retine garantia este abuziva/nelegala?
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2021
radoi_laurentiu, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă încheiati cu o persoană juridică care are un monopol,o poziție dominanta pe piata si care va punea în fața un contract de adeziune care nu se putea negocia atunci se putea discuta de clauze abuzive.In cazul dvs teoretic puteti sa negociat,i să alegeți din alte sute de oferte similare etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie contract inchiriere sotha17 sotha17 Salut, la incheierii unui contract de inchiriere, proprietarul a pus conditia platii unei garantii de 1 chirie pentru cazuri clasice, de deteriorare a ... (vezi toată discuția)
Garantie in imobiliare teodorailie teodorailie Buna ziua! Situatie: o firma ofera servicii de intermediere imobiliara si ofera garantie pentru aceste servicii ( ex: chiriasul paraseste proprietatea inainte ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in urma cu o luna am încheiat un contract pentru ... p_cris02 p_cris02 Buna ziua. In urma cu o luna am încheiat un contract pentru cazare cu un campus . La acea data nu se știa cum se vor desfășura cursurile la facultati. ... (vezi toată discuția)