avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie in imobiliare
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie in imobiliare

Buna ziua! Situatie: o firma ofera servicii de intermediere imobiliara si ofera garantie pentru aceste servicii ( ex: chiriasul paraseste proprietatea inainte de perioada contractuala stabilita, firma gaseste alt chirias). Firma incheie cu proprietarul un contract in care este inclusa si aceasta garantie. Poate fi introdusa o clauza in acest contract care sa spuna ca defaimarea, aducerea de acuzatii ce pot aduce prejudicii de imagine( de catre proprietar/chirias) exonoreaza firma de la oferirea garantiei? Sau acest tip de clauza poate fi considerata o clauza abuziva?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 16:22, 23 Mai 2022
in orice contract se pot introduce atâtea clauze cate sunt agreate de ambii parteneri.
clauzele abuzive sunt in general cele in care unul din parteneri are o poziție de monopol (absolut sau relativ) si se folosește de ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire garantie contract de inchiriere radoi_laurentiu radoi_laurentiu Buna seara! Am incheiat un contract de inchiriere pe o perioada de 1 an, dar doresc denuntarea unilaterala a acestuia inainte de termenul de 1 an. In contract ... (vezi toată discuția)
Recuperare comision agentie utilizator86 utilizator86 Luni, 25.07 am semnat un contract de inchiriere prin intermediul unei agentii. Contractul prevede inchirierea apartamentului din septembrie. I-am cerut ... (vezi toată discuția)
Factura falsa pentru prestari servicii la inchiriere dmd21 dmd21 Buna ziua, Am vrut sa inchiriez o garsoniera in feburarie anul acesta. Am sunat la mai multe anunturi de pe net. 99% sunt agentii, care cer evident comision ... (vezi toată discuția)