avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Emitere chitanta catre persoana fizica (SRL)
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Emitere chitanta catre persoana fizica (SRL)

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire legata de emiterea chitantelor catre persoane fizice.
Detin un SRL, neplatitor de tva. Suntem o firma de productie publicitara. De obicei, avem clienti persoane juridice, plata prin OP sau chitante. Pana aici imi e clar:)
Dar, mai vin si persoane fizice cu comenzi de bannere publicitare, tablouri canvas. Noi livram in alte orase prin curier, plata ramburs in cont colector. Asa ca atunci cand primim decontarea rambursurilor, suntem acoperiti.
Dar, in cazul in care unele persoane fizice vor sa plateasca cash, este legal sa le emitem chitanta pe langa factura? Sa zicem 10 persoane pe luna, cam asa. Nu detinem casa de marcat. Nu mi-e clara legea si exceptiile.
Ca sa fim in legalitate cu emiterea de chitante catre public larg.. s-ar mai putea adauga un cod CAEN? La care sa se aplice si treaba asta, sa fim okay.

Multumesc pentru timpul acordat
Astept raspunsurile dvs cu mare interes
Ultima modificare: Marți, 2 Martie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:59, 2 Martie 2021
Trebuie sa detineti casa de marcat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin on line..casa de marcat? turcalexandra turcalexandra Daca vand doar on line e necesara achizitia casei de marcat? Majoritatea incasarilor se realizeaza prin banca..exista si situatii cand incasez rambursuri ... (vezi toată discuția)
Exceptie folosire casa de marcat lavinia.gavr lavinia.gavr Buna ziua! Va rog sa imi oferiti informatii in legatura cu o anumita situatie. Sunt administrator al unei firme. Am depus cerere la Registrul Comertului ... (vezi toată discuția)
Procedura suma primita ramburs de la curier sevenx sevenx Buna ziua, Cum se procedeaza in cazul in care un SRL vinde un produs unei persoane fizice, expedierea facandu-se prin curier iar plata produsului facandu-se ... (vezi toată discuția)