Buna ziua,
O problema legata de actele doveditoare ale proprietatii unui imobil: bunicul mi-a lasat prin testament o casa ce a fost inscrisa in cartea funciara pe numele meu prin hotarire judecatoreasca de catre tatal meu pe care l-am imputernicit sa ma reprezinte cu aprox. 20 de ani in urma.
Acum doresc sa vind acest imobil insa notarul cu care am discutat imi spune ca nu am acte de proprietate cu toate ca in cartea funciara scrie clar ca sint singurul proprietar iar conform art. 565 din Codul Civil (2009), dreptul de proprietate se dovedeste prin extras de carte funciara. Cum locuiesc de multi ani in strainatate, la mare distanta de tara, iar bunicul si tatal au decedat, mi-e dificil sa gasesc alte acte.
Notarul se refera la succesiune, ca document, mai intai dupa bunic si apoi dupa tata. In urma succesiunii trebuie sa aparati ca unic mostenitor, acesta fiind act de proprietate. Astfel cartea funciara va fi avuta in vedere la vanzare.
Mostenire
mystycum
Buna ziua.Va supun atentiei urmatoarea situatie pentru care as vrea o lamurire:bunicul patern a murit,iar bunica ar dori sa-i faca acte de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)
Succesiune in lipsa
czs
Buna ziua
doresc ajutor din partea dumneavoastra in urmatorea problema:
-bunica mea a decedat in anul 2018,fiind proprietara a unui imobil in cota de 50% ... (vezi toată discuția)