avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Intampin o problema careia nu ii gasesc o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Intampin o problema careia nu ii gasesc o rezolvare ...

Buna ziua!
Intampin o problema careia nu ii gasesc o rezolvare aplicabila. Bunica mea, a decedat acum 4 luni. Dansa a lasat un testament autentic (intocmit la notar) pentru casa dansei (singurul bun pe care il avea) in favoarea mea (nepoata de fiu). Tatal meu (fiul dansei) a decedat inaintea ei. Eu mai am un frate. De asemenea, bunica mai are o fiica. Nici matusa si nici fratele nu vor sa recunoasca testamentul si le-am spus sa mearga in instanta sa il atace daca asa vor.
Acum problema este alta. Fratele meu sta acolo (in casa bunicii) in acel imobil iar eu in alta parte. Eu am buletinul pe adresa de acolo, el nu. Bunica cat a trait nu a dorit sa ii faca buletinul acolo (avea motivele ei). Mie nu imi convine ca el sa locuiasca acolo in continuare si eu sa nu am dreptul la nimic. Vazand ca nu e de acord cu testamentul acum cine e proprietar? Pot merge sa imi inchid o camera din acea casa (are 2 camere)? El se comporta ca si cum e stapan acolo si nu mi se pare corect.
Multumesc!
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sunteti mostenitor ? vi s-a eliberat un certificat in baza testamentului ?
Daca nu, ma tem ca nu sunteti proprietar si nu puteti cere evacuarea fratelui care e in prezent ocupant al casei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunteti proprietar pr ca aveti testament trebuie să mergeți la notar să dezbateti succesiunea,sa vi se elibereze certificat de moștenitor si atunci deveniți proprietar si va puteti evacua fratele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, partaj succesoral mary6 mary6 Buna ziua. Tatal decedat de 11 ani de zile,fara a fi facuta/dezbatuta succesiunea dupa acesta,mama decedata de aprox. 1 an de zile,doi fii mostenitori.Nu ... (vezi toată discuția)
Intrebari legate de o mostenire bluehillday bluehillday Buna ziua. bunicii mei din partea tatalui,cu care nu am tinut legatura de multa vreme, au murit recent. tatal meu a murit in 2007,iar astazi am fost contactat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, revin in urma "dezbaterii" testamentului bunicii. ... ralucav54 ralucav54 Buna ziua, Revin in urma \"dezbaterii\" testamentului bunicii. Dansa a decedat in noiembrie 2020 si a lasat un testament(la notar) prin care imi lasa mie casa ... (vezi toată discuția)