avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Bunica mea mi-a lasat un testament intocmit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Bunica mea mi-a lasat un testament intocmit la notar ...

Buna ziua!
Bunica mea mi-a lasat un testament intocmit la notar in 2014. Anul trecut bunica a decedat. Dansa avea 2 copii, tatal meu (decedat inaintea bunicii) si o fata (matusa mea). Problema este ca matusa nu doreste sa recunoasca testamentul si nici nu il ataca. Daca trec mai mult de 3 ani si nu ne prezentam la notar ii va reveni matusii automat jumatate din casa sau se va anula automat testamentul? Ea locuieste la tara, bunica a locuit cu mine, mama si tatal meu in Bucuresti. Eu si mama banuim ca ea vrea onsuma de bani pentru a recunoaste testamentul si din cauza aceasta procedeaza asa. Ce pot face in continuare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:32, 26 Noiembrie 2021
Ce pot face in continuare?

Dezbateti mostenirea !!
Cum pot face asta daca nici unul din ei nu vor sa se prezinte la notar si au acaparat casele? Doar la tribunal se poate nu?

trandafir2 a scris:

Ce pot face in continuare?

Dezbateti mostenirea !!

da, numai in instanta. contactati un avocat si chemati-i in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament cu probleme ralucav54 ralucav54 Buna ziua! Bunica mea din partea tatalui a decedat recent. In urma cu 6 ani dansa a facut un testament prin care si-a manifestat dorinta de a-mi lasa casa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, revin in urma "dezbaterii" testamentului bunicii. ... ralucav54 ralucav54 Buna ziua, Revin in urma \"dezbaterii\" testamentului bunicii. Dansa a decedat in noiembrie 2020 si a lasat un testament(la notar) prin care imi lasa mie casa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! intampin o problema careia nu ii gasesc o rezolvare ... ralucav54 ralucav54 Buna ziua! Intampin o problema careia nu ii gasesc o rezolvare aplicabila. Bunica mea, a decedat acum 4 luni. Dansa a lasat un testament autentic (intocmit la ... (vezi toată discuția)