avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna, va rog poti sa ii desfaci contractul individual ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna, va rog poti sa ii desfaci contractul individual de munca ...

Buna, va rog poti sa ii desfaci contractul individual de munca al unui angajat pentru absente nemotivate ( din 15 martie absent), fara a fi convocat pentru cercetare disciplinara?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:19, 4 Martie 2021
Nu se poate inceta c.i.m. fara cerecetarea disciplinara.

Codul Muncii
Art. 251
(1) Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia celei prevazute la art. 248 alin. (1) lit. a) (n.m., avertismentul), nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cim pentru absente nemotivate laura-jurist laura-jurist Buna ziua Se poate dispune desfacere CIM pentru absente nemotivate mai mari de 5 zile consecutive de la locul de munca FARA cercetare ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la locul de munca Seeel26 Seeel26 Buna ziua ! Am un salariat care dupa ce si-a incasat salariul nu s-a mai prezentat la locul de munca . Pot sa il acționez in instanță ? Si daca da ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara Utilizatoarea Utilizatoarea Buna ziua. Caz: salariatul lipseste de la munca de 3 zile; 4-a zi vine si solicita incetarea C.I.M.; i se cere sa scrie o declaratie pentru motivarea ... (vezi toată discuția)