avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... stramutare pentru banuiala legitima
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

stramutare pentru banuiala legitima

Buna ziua, stiu ca acest subiect a mai fost discutat pe forum insa nu am gasit un caz care sa corespunda cu speta mea.
Despre ce este vorba :
In 2005 debitorul D obtine in instanta anularea executarii cu privire la un teren adjudecat la licitatie. Nici una dintre parti nu a solicitat repunerea in situatia anterioara in cei 3 ani de la anularea executarii, iar debitorul nu a facut niciun demers pentru a reintra in posesia terenului (teren care intre timp a fost instrainat de adjudecatar, iar noul proprietar l-a trecut in intravilan si a construit o casa).
La sfarsitul lui 2008 (dupa expirarea celor 3 ani) fostul debitor D cheama in judecata pe creditorul B, pe adjudecatarul A si pe actualul proprietar P, pentru actiune in revendicare, pretentii - C/V terenului, anularea contractului de V/C, anularea inscrierilor in CF.
Dupa mai multe termene reclamantul - fost debitor D a solicita ICCJR stramutarea prcinii motivat de faptul ca magistratul care a pronuntat hotararea din 2005 prin care se anula executarea (devenit intre timp avocat) este aparatorul actualului proprietar al imobilului si ca in acest context ar putea influenta completul si soarta dosarului.
Credeti ca ICCJR ar putea sa admita o cererea de stramutare pe acest motiv de banuiala legitima ?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: sxamo39_p , utilizator 16:22, 6 Martie 2010
In cauza ,probabil s-au avut in vedere disp.art.37 - 39 c.pr.civ.Presedintele poate lua aceasta hotarare,chiar fara citarea partilor,in Camera de consiliu.Hotararea instantei supreme ,conform art.40 al 3 c.pr.civ.nu trebuie sa fie motivata si este inatacabila(nesupusa niciunei cai de atac).
In aceasta situatie numai cei care au luat decizia pot spune ce i-a determinat sa hotarasca astfel.
Noi putem numai presupune.
Dupa parerea mea nu cred ca ICCJ v-a admite cererea de stramutare pe acest temei.
:(:( din pacate s-a admis stramutarea...
sxamo39_p a scris:

reclamantul - fost debitor D a solicita ICCJ stramutarea pricinii motivat de faptul ca magistratul care a pronuntat hotararea din 2005 prin care se anula executarea (devenit intre timp avocat) este aparatorul actualului proprietar al imobilului si ca in acest context ar putea influenta completul si soarta dosarului.

Fostul magistrat ...actual avocat ... putea sa fie un pic mai destept.
Altminteri nici nu-i de mirare ca s-a admis stramutarea, daca a lasat sa fie atat de ...stravezie banuiala.
problema e ca fusese magistrat laTribunal si noi eram acum la judecatorie, iar sentinta pe care o pronuntase el anterior era in favoarea actualilor reclamanti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata cerere stramutare! anamariapricop anamariapricop Va salut pe toti forumistii de pe acest site!Problema mea este urmatoarea...ma aflu intr un litigiu de munca si procesul se desfasoara in alt oras f departe de ... (vezi toată discuția)
Strãmutare Corina Capotã Corina Capotã Poate fi admisă o cerere de strămutare făcută de pârât pe motiv de bănuială legitimă, motivând că reclamantul este avocat şi că instanţa ar fi ... (vezi toată discuția)
Interdictia exercitarii profesiei de avocat - art.20 din l51/1995 ContSters46797 ContSters46797 Buna ziua, Am tot cautat pe sfantul google dar nu am gasit nimc si apelez la ultima speranta: forumul avocatnet :) Daca stie cineva unde as putea gasi ... (vezi toată discuția)