avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinere inscrisuri in vederea finalizarii restituirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinere inscrisuri in vederea finalizarii restituirii

Buna ziua,
Verisoara mea locuieste de peste 50 de ani in Marea Britanie si a primit o adresa de la ANRP, ca raspuns la o cerere veche de retrocedare, pentru care a fost emisa o sentinta civila irevocabila de restituire, prin care i se solicita “inscrisuri din cuprinsul carora sa rezulte destinatia intregii suprafete de teren la data preluarii abuzive”.
De toate aceste solicitari s-a ocupat sotul ei, care a decedat iar verisoara mea, in varsta de 86 de ani, spune ca toate actele au fost depuse la dosar la momentul solicitarii retrocedarii si nu mai are altele.
Ne-a rugat pe mine si pe sotul meu sa ne interesam cum si de unde ar fi posibila obtinerea acestor inscrisuri iar eu apelez la dvs.
Ma puteti ajuta?
Multumesc!
Trebuiesc obtinute acte din care să rezulte ce destinație avea terenul respectiv, intravilan construcții, agricol etc.E greu de spus de unde se pot obtine faceti o solicitare către primărie localității respective,poate va raspund sau vs îndruma către alte instituții,către arhivele naționale etc.Din păcat e pt dna respectivă va mai dura pana se solutioneaza si apoi plățile se esaloneaza pe o. Perioada de 5 ani.A pierdut foarte mult timp trebuia angajat un av si făcute demersuri.in ultimii 3,4 ani au existat ceva termene în care ANRP putea fi dat în judecată etc.
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Va multumesc foarte mult!

Adresa de la ANRP este din ianuarie 2021 iar avocatul care s-a ocupat si a carui adresa fusese aleasa pentru corespondenta a disparut, cabinetul respectiv a fost radiat din 2017.

Ce se intampla daca nu pot fi obtinute aceste inscrisuri? Nu se mai pune in executare deloc decizia?
Nu stiu ce sa vs spun,mergeți cu actele la un av pt a lămuri situația.Nu cred ca se pune problema de a pune in executare ceva se pare ca dna e încă în faza administrativă de soluționare s dosarului aflat la ANRP.Probabil o ss respingă dosarul si puteti face plângere în instanța.
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar depus in 2005 la anrp (in baza legii 10/2001), in 2018 se cere completarea dosarului. de unde pot procura actele? cristina_b cristina_b In anul 2005, tatal meu a depus si inregistrat dosarul la ANRP. In anul 2008, a solicitat in scris sa i se comunice stadiul dosarului. Raspunsul a fost cat se ... (vezi toată discuția)
Retrocedare subsemnatul2010 subsemnatul2010 Anul acesta am depus la sediul ANRP dosarul complet pentru retrocedare, cu tot cu ``foaia`` galbena din care rezulta suma pe care o am de primit. Mi s-a ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren - 20 de ani de nedreptati! imeime imeime Am un teren de 0.88 ha si incerc sa intru in posesia lui de mai bine de 20 ani. Am facut toate demersurile necesare si in termenele legale toti acesti ani, ... (vezi toată discuția)