avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere de ajutor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere de ajutor

Bună ziua,

Eu și logodnicul meu ne confruntam cu o situație ciudata și complicata. 2 săptămâni a stat la noi fosta soție a logodnicului cu cei 3 copii care au împreună. Ei sunt divorțați, copii la mama a fost lăsați dar cu dreptul la vizita ptr tata și custodia comună. Ea sa întors la fostul partener de viata de la care a fugit și a luat cei 2 copii mai mici și cel mare a rămas la noi. Cel mare a vrut sa rămână la noi și vrea dar azi a venit mama și cu urleturi a dus-o acasă la ea. Noi asa am înțeles când am fost la protecția copilului ca copilul poate sa rămână la noi, dar totuși azi a fost luat. Copilul plânge în continuu. Am pornit procesul ptr a obține copii, dar pana atunci nu exista nici o soluție sa putem lua înapoi măcar pe copilul mare la noi. El are 11 ani deja. Va mulțumesc pentru ajutor
Logodnicul dvs sa faca si cerere de ordonanta presedintiala la aceeasi instanta la care a introdus cererea principala de schimbare domiciliu minor, adica sa se dispuna ca acesta sa fie la el acasa.
Ordonanta presedintiala se judeca de urgenta si cu precadere, soluctia ce se va pronunta avand efecte pana la judecarea definitiva a dosarului principal.
Pana la prima pronuntare, baiatul poate sta la dvs numai cu acordul mamei, intrucat asa este stabilit in prezent, cu exceptia zilelor in care se desfasoara programul de vizita actual la tata.
De la aceasta regula se poate deroga prin acordul partilor.
In orice stadiu al pricinii logodnicul dvs poate face o intelegere cu fosta sotie, sub forma unei tranzactii judiciare, cu ajutorul avocatilor, in interesul superior al copilului.
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2021
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor in timpul procesului tantzat tantzat Buna ziua tuturor! As dori sa stiu in ce conditii se poate solicita incredintarea unui minor unuia dintre parinti pe durata procesului - ce probe trebuie ... (vezi toată discuția)
Divort in decurs cu copii Gina S.V Gina S.V Buna ziua,sotia fratelui meu a parasit brusc domiciliul fara sa spuna ca vrea sa divorteze si a plecat cu 2 copii si unul l-a lasat la tata.Nici o ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu conjugal masterflo masterflo Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o mica lamurire in urmatoarea speta: O familie cu 3 copii, mama pleaca la munca in strainatate, tatal ramane cu copii ... (vezi toată discuția)