avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuiesc Intr-un bloc cu risc seismic ridicat. Anul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuiesc Intr-un bloc cu risc seismic ridicat. Anul trecut primaria ...

Locuiesc Intr-un bloc cu risc seismic ridicat. Anul trecut primaria a vrut sa consolideze blocul dar multi locatari nu au vrut sa se mute. Acum vor sa repare acoperisul si cer foarte multi bani. Eu am zis ca nu dau un leu, sa dea cei care nu au vrut sa se mute,dar asociatia a anuntat ca cei care nu dau banii vot fi dati in judecata. E normal asa ceva? Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2021
Cristina0414, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:45, 6 Martie 2021
Hotararile asociatiei de proprietari sunt obligatorii pentru toti locatarii, cu conditia sa fie adoptate conform legii si sa fie aduse la cunostinta tuturor, prin afisare. In cazul Dvs. se pune problema oportunitatii repararii acoperisului, in conditiile in care prioritatea este consolidarea imobilului. Mai mult decat atat, la proiectul de consolidare pot fi incluse si lucrari precum: inlocuirea instalatiilor sanitare (tevi alimentare si scurgere), a celor electrice, inlocuirea acoperisului, etc. In aceste conditii, puteti contesta in instanta hotararea asociatiei. Nu am inteles insa din intrebarea Dvs.daca exista sau nu acordul majoritatii proprietarilor pentru consolidare. Asadar, daca nu platiti, iar hotararea asociatiei a fost luata cu respectarea conditiilor impuse de lege, puteti fi actionata in judecata. solutia in acest caz fiind ca Dvs. sa contestati aceasta hotarare in instanta.
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2021
Cabinet de avocat "Elena Viorica Mavhima", Avocat
Multumesc frumos pentru raspuns.
Nu, nu exista majoritate pentru consolidare. Sunt multi oameni in varsta care refuza mutatul in alta locatie. Problema mea este ca trebuie sa dau 3000 lei in conditiile in care as fi dispusa sa ma mut pentru ca am in cele 2 camere mucegai pana la jumatate a peretelui iar consolidarea dupa cum ati zis si dumneavoastra ar rezolva problemele tuturor.
Voiam sa stiu daca si in cazul acesta asociatia ma poate da in judecata pentru refuzul platii.
Multumesc
Da, va poate da in judecata daca decizia de inlocuire a acoperisului s-a luat in cadrul Adunarii Generale legal constituita, de catre majoritatea proprietarilor. Exista insa si posibilitatea ca Dvs. sa contestati aceasta hotarare in instanta, pentru ca prioritatea o constituie consolidarea iar asociatia este obligata conform legii sa ia masuri in acest sens. E totusi de neinteles de ce proprietarii, indiferent de varsta, aleg sa isi puna viata in pericol. Mult succes!
Acoperisul imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna
Conform disp L nr 196/2018 proprietarii sunt obligati sa constituie fond de reparatii sa contribuie la achitarea contravalorii reparatiilor la partea comuna de constructii si de instalatii din imobil
Legiuitorul a prevazut dreptul in favoarea asociatiei de proprietari ca in cazul neachitarii in termenul stabilit a sumelor cu titlu de restanta,asocitaia de proprietari are dreptul sa aplice penalitati in cuantum de maximum 0,2%/zi intarziere
Asociatia de proprietari in cazul neachitarii cotelor lunare de intretinere inclusiv reparatii parti comune are dreptul sa instituie privilegiul imobiliar sa recupereze debitul in instanta de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de proprietate acoperis bloc nicoleta74 nicoleta74 Am si eu o nelamurire.Locuiesc la et.4, in anul 2008 am acoperit partea mea de apartament, fara ca vecinii sau asociatia de proprietari sa contribuie cu nimic. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt proprietarul unui apartament situat la etj.4. ... Adrian_78 Adrian_78 Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament situat la etj.4. De ceva timp au inceput sa apara infiltratii de la acoperis. Am adus la cunostiinta aceasta ... (vezi toată discuția)
Reparatii acoperis bloc juhasz juhasz Buna ziua. Am un apartament la etajul 4, ultimul etaj, si acoperisul blocului a suferit anul trecut (2016) avarii destul de serioase din cauza grindinei si a ... (vezi toată discuția)