avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca se poate ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca se poate contesta un proces ...

Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti daca se poate contesta un proces verbal de contraventie, care nu a fost semnat de catre agentul constatator. Toate celelalte rubrici sunt completate, la prenumele agentului constatator este o litera pusa in plus la sfarsit si nu este semnatura agentului constatator. In cazul in care, se poate face contestatie, as vrea sa stiu care ar fi termenul de solutionare si daca pana atunci trebuie platita amenda la jumatate.
Va multumesc anticipat!
O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:26, 7 Martie 2021
Pentru lipsa semnăturii agentului constatator poate fi cerută anularea PV de contravenție, temei legal fiind art. 17 din OG2 /2001.
[ link extern ]
Termenul de soluționare a plângerii contravenționale e de câteva luni.
E recomandabil sa plătiți jumătate din minimul amenzii, în caz de pierdere a procesului nu mai puteți face asta. În caz de câștig se poate depune cerere la primărie, însoțită de o copie a hotărârii definitive, pentru restituirea sumei, în baza art. 168 din codul de procedura fiscala.
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2021
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Contestaţie amendă contravenţională SzAlex SzAlex Bună ziua, Am primit prin poşă în data de 02.07.15 un proces verbal pentru lipsă rovinietă; fapta a fost savarsită în data de 27.01.15. Am citit ... (vezi toată discuția)
Amenda trecere neregulamentara fără proces verbal Iiordacha Iiordacha Buna ziua, Azi am trecut neregulamentar, paralel cu trecerea de pietoni la 5 metri. Nu au fost masini si nu am încurcat traficul. Am fost oprit și ... (vezi toată discuția)