avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Si pe motive religioase daca nu exista in testament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Si pe motive religioase daca nu exista in testament sau lasat ...

Si pe motive religioase daca nu exista in testament sau lasat inscris cu limba de moarte si semnatura care sa arate ca donatoarea a stabilit de buna voie acest lucru,ca sa cedeze fiicei mai mici casa,e valabil contractul de donatie cu uzufruct?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:27, 8 Martie 2021
Valabil este doar dacă este făcut contract de donație la NOTAR.
Uzufruct pentru cine, dacă e lăsat pe limbă de moarte`?

Legal, donația se face la NOTAR.
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2021
Dapix, utilizator
Deci sa caut in baza de date la notar daca mama a legalizat un testament ,cu semnatura personala prin care se angajeaza ,de buna voie sa ii doneze ei casa?expresia limba de moarte inseamna ca numai asa cum stabileste trebuie sa se facă.
Nu confundați testamentul cu donația. Sunt acte juridice diferite.
Nu trebuie să căutați acte pe la notar, plus că notari sunt mai mulți, ci deschideți succesiunea, iar sora se va prezenta cu actul care îl are(daca are vreun act) la notar la dezbaterea succesiunii.

Nu înțeleg începutul frazei, cei cu religia și cu motivele religioase`?!

Nu mai deschideți topicuri noi cu același subiect, continuați aici discuția, că altfel moderatorii o sa va șteargă topicurile multiple.
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2021
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act donatie sau vinzare cumparare mag03 mag03 Mama vrea sa mi lase imobilul in care locuieste fiind singura avere a ei .Cum trebuie procedat deoarece mai am un frate si vrea sa ma protejeze eu fiind ... (vezi toată discuția)
Moștenire soțul meu are din prima căsătorie 2 copii, cărora ... IoanAlexa IoanAlexa Moștenire Soțul meu are din prima căsătorie 2 copii, cărora le-a lăsat casă în momentul divorțului. Noi suntem căsătoriți de 7 ani și avem un ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa Mike_passat Mike_passat BUNA ZIUA. PARINTII MEI VOR CA SA-MI DEA O CASA PRIN DONATIE SAU MOSTENIRE. INTREBAREA MEA ESTE POT VINDE CASA PRIMITA. MENTIONEZ CA AMBII PARINTI ... (vezi toată discuția)