avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie somaj 30%
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie somaj 30%

Dupa o scurta perioada de somaj, sunt angajata pe o periada determinata de 3 ani. S-a incetat (nu s-a suspendat) dreptul la somaj deoarece sunt angajata pe o perioada mai mare de 1 an. Mi s-a spus ca am dreptul la indemnizatia de somaj de 30%, iar acum am primit dispozitia de respingere a cererii mele, pe motiv ca sunt incadrat contrar prev. art.72 alin.1 din Legea 76/2002.
Exista sau nu o "portita" pentru a primi aceasta indemnizatie de 30%?
Cel mai recent răspuns: bcsillam , utilizator 18:14, 6 Ianuarie 2010
Sunt angajata conform art.82 alin.2 Codul Muncii, in locul unei persoane care are mandat de primar pentru inca 3 ani. Din pacate contractul lui este doar suspendat la vechiul loc de munca, astfel dispozitia mea de numire in functie (in locul lui) este doar "pana la reintoarecerea titularului".
Acesta a fost dupa cum am aflat ulterior, motivul respingerii cererii mele: cu toate ca in repartitie scria "termen determinat 36 luni", in dispozitia de numire in functie publica scria "termen determinat.. ..pana la reintoarecerea titularul postului".
Multa stima, si multumiri pentru consultanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj 30% Zita Pop Zita Pop Cum se poate beneficia de somajul de 30% daca initial contractul individual de munca a fost facut pe termen limitat de trei luni, si dupa o saptamana s-a facut ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca andapopa andapopa Va rog sa imi dati un raspuns in urmatoarea situatie:sunt in somaj de doua luni (durata somajului totala estede 12 luni);.Am gasit un serviciu pentru o ... (vezi toată discuția)
Suspendare somaj nadriang nadriang Buna, Dupa doua luni de somaj am gasit un loc de munca si am incheiat contract individual de munca cu norma intreaga pe perioada determinata de 6 luni. Sper ... (vezi toată discuția)