avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Incercam sa facem o succesiune dar am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Incercam sa facem o succesiune dar am intampinat cateva ...

Buna ziua!

Incercam sa facem o succesiune dar am intampinat cateva probleme. O sa numesc aceste persoane la intamplare doar pentru a nu crea confuzii daca ii numesc X sau Y sau altceva.

Pe titlul de proprietate: Popescu Ioana
Aceasta are doi copii: Cristi si Cornel (Mostenitorii)

Cristi este decedat, dar are 3 copii la randul lui care sunt considerati mostenitori, Cornel inca traieste.
Copii sunt: Razvan,Ionel si Adina.

Ionel si Adina sunt dati spre adoptie inca de la nastere.

Ionel este decedat insa are o fiica mostenitoare,o numim Eliza. Aceasta semneaza o declaratie ca nu vrea nimic.

Razvan semneaza ca vrea 10 lei si renunta la tot.

Adina este plecata din tara de aproximativ 20 de ani, nu mai tine legatura cu nimeni nici macar cu copii proprii de aprox 2 ani, refuza sa se implice in orice actiune privind procesul.

Pe anexa de la primarie au fost trecuti ca mostenitori, la insistenta secretarei pe motiv ca "e mai bine sa fie trecuti decat sa nu fie si ca pot sa fie scosi foarte usor de la mostenire mai tarziu daca nu au drept" urmatorii: Cornel ca fiu mostenitor, dar si toti cei mentionati mai sus, respectiv: Eliza ( Fiica lui ionel), Adina si Razvan. (Probabil de aici incepe circul).

Adina este citata prin ziar din moment ce nimeni nu are alta cale de legatura si ii este oferit un avocat curator platit de Cornel pentru a misca mai repede procesul.

PROBLEMA:
Nu avem cu sa facem dovada ca Adina a fost adoptata cu drepturi depline, de la nastere, fiind plecata si ne dorind sa aiba vreo legatura cu aceast proces.
Mama naturala nu are nici un document, nici macar o copie dupa certificat.
Copii acesteia nici ei nu au nimic, nu ma pot ajuta nici macar cu un numar de telefon.
Primaria sau Serviciul local de evidenta nu imi pot oferii aceste informatii pe motiv ca doar persoana (Adina) poate cere o copie dupa certificatul de nastere.

Solutia sau sugestia mea catre avocata actuala:
O declaratie de la mama naturala in care aceasta spune ca a fost data spre adoptie de la nastere. Aceasta spune ca ar avea un impact aproape inexistent asupra dosarului.

Ce doresc:
Eliminarea Adinei ca mostenitor, ea fiind data spre adoptie de la nastere nu mai are acest drept.

Sugestii?

Multumesc frumos!

Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2021
Aladeen, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:29, 11 Martie 2021
Nici Eliza (fiica lui Ionel) nu are vreo copie, măcar, a certificatului de naștere al tatălui său?

Dvs. cine sunteți?
Dacă pun necunoscutele în raport, îmi rezultă „Cornel”. (din ceea ce nu ați scris negru pe alb, dar poate fi ...citit, îmi rezultă că urmăriți interesele lui Cornel).

Eu nu cred că aș fi început cu zisa renunțare a lui Răzvan, care, în realitate, este o dovadă a acceptării tacite cf. art. 1110 alin. 1 lit. c. NCC - dacă o fi aplicabil în speță, fiindcă n-am nicio dată a morții. Apropo, am zis cred fiindcă, atâta vreme cât discutăm despre ... ce se zice că s-ar fi scris într-un dosar aflat pe rol, nu-mi permit să am certitudini.
În plus, renunțarea lui Răzvan nu-i profită lui Cornel, ci ... ălorlalți de pe „craca” lui (iarăși, din ceea nu ați scris, pare a fi aici o împărțire pe tulpini).
Cornel are 1/2, iar moștenitorii lui Cristi au 1/2 - indiferent dacă ei sunt 3 ori va rămâne doar unul. Altfel spus, renunțarea unuia din 3 nu-i profită lui Cornel, ci celorlalți 2 de pe tulpină.
Cu Răzvan ar fi (fost) interesant de încheiat o tranzacție, după ce lămuream problema celorlalți 2.
Asta în cazul în care sunteți „Cornel”...
Mă întreb deseori ce anume speră utilizatorii care adresează întrebări impersonale. (căutați adevărul absolut? unde? în drept? hmm).
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2021
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune cu testament autentic vladion2005 vladion2005 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Decedatul a avut 2 fete, X si Y. La varsta de 3 ani, X a fost adoptata de o alta familie, si-a ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii burdusel liviu burdusel liviu cum trebuie sa procedez pentru a reusi sa-mi fac acte pe casa in cazul in care:casa a fost cumparata de tatal meu in1954 impreuna cu prima sotie, au construit ... (vezi toată discuția)
Cine e de vina? notarul sau mostenitorul??? olteanu.adriana olteanu.adriana Subiectul este mai delicat; hai sa incep cu inceputul ...eu sunt infiata cu drepturi depline in Bucuresti; tatal meu natural a trait undeva la tara si a avut ... (vezi toată discuția)