avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In anul 1992, mama mea, chiriasa fiind, a cumparat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In anul 1992, mama mea, chiriasa fiind, a cumparat de la ICRAL ...

In anul 1992, mama mea, chiriasa fiind, a cumparat de la ICRAL apartamentul in care locuiam toata familia. Am aflat ca dupa 1 luna, mama a vandut apartamentul surorii mele, aceasta devenind proprietar. A fost legal sa vanda? Este valabil actul de proprietate? Multumesc!
Daca mama dvs a achitat integral apartamentul, atunci putea sa vanda imediat, fara restrictii. In cazul in care a incheiat un contract cu plata pretului in rate, locuinta dobandita nu putea fi instrainata pana la achitarea integrala a pretului decat cu autorizarea prealabila a unitatii vanzatoare, care isi garanta incasarea pretului prin inscrierea ipotecii asupra locuintei (art. 15 alin.3 din legea nr. 85/1992).
Rezulta deci ca mama dvs. putea in mod legal sa vanda apartamentul surorii dvs., in conditiile de mai sus.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2021
Cabinet de avocat "Elena Viorica Mavhima", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarație primire preț solicitată la vânzarea unui imobil cumpărat prin credit ipotecar, achitat în întregime Emilika40 Emilika40 Bună ziua, Vă rog să mă lămuriți de ce e necesară declarația de primire a prețului la vânzarea unui apartament cu credit ipotecar, pe care ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament de la icral 00880189 00880189 Buna ziua, As dori sa cumpar un apartament de la un chrias ICRAL. Chiriasul initial a decedat. Acum, fiul care a locuit tot acolo - este in curs de ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare imobil cu plata in rate sergyu_kalin sergyu_kalin Buna ziua! Incerc sa expun problema-pe scurt,in legatura cu un incheierea unui contract de vanzare-cumparare cu plata in rate a unui imobil: suntem persoane ... (vezi toată discuția)