Buna ziua! Locuiesc într-un imobil alături de părinții mei, dar al cărui proprietar este unchiul meu, adică fratele mamei, care acum locuiește în America. Acum 12 ani a fost întocmită o procura administrativa condiționată legalizata, prin care mama mea are dreptul sa administreze acest imobil, dar fără drept de vânzare, înstrăinare sau însușire. Eu vreau sa înființez o asociație și sa am aceasta adresa a imobilului ca sediu social, eu fiind administrator alături de mama și Tatal meu. Este posibil acest lucru doar cu aceasta procura valabilă (pana când alte instrucțiuni vor fi date de proprietar, lucru precizat în procura) plus celelalte documente (CI, etc) sau e nevoie și de alte documente ?
Este nevoie de acordul proprietarului. In nici un caz nu puteti folosi o procura generala de administrare veche de 12 ani pentru a stabili sediul social in apartament.
mulțumesc! am înțeles ca cei din America nu au buletin, ci permis de conducere, dar nu este echivalentul unui act de identitate valabil în România. cum putem proceda în acest caz?
Trebuie sa mearga la cel mai apropiat consulat, insa e nevoie sa se programeze. Cei de acolo vor sti cum sa procedeze. Daca ruda Dvs. a renuntat la cetatenia romana, este complicat pentru ca nu mai beneficiaza de serviciile consulare. Trebuie sa apeleze la un notar si apoi sa traduceti procura, etc. Este destul de dificil.
Trebuie vazut in primul rand daca procura mai este valabila, avand in vedere faptul ca a fost incheiata acum 12 ani.
Ulterior, trebuie analizat care sunt drepturile care v-au fost conferinte prin acea procura.
Cel mai simplu este sa incheiati cu unchiul respectiv un contract de comodat care este un act sub semnatura privata. contractual poate fi incheiat prin corespondenta.
Organele de conducere ale asociatiilor sunt: presedintele, vicepresedintele, comitetul director, nu administrator. Exista diferente intre calitatea de administrator si cea de presedinte, vicepresedinte, diferente care sunt de natura juridica.
Procura
Bytusi211
Dacă o persoana sta in America se poate sa mi facă procura ca sa vând un imobil in romania ????
Cum mi o poate trimite prin e mail ? (vezi toată discuția)