As dori să mi comunicați un punct de vedere juridic la următoarea speță:
-în data de 26.10.2009 s- a cumpărat un teren de la o societate comercială , prețul nu a fost achitat în totalitate , dar nici nu a fost înserată vreo clauză /sarcină în Cartea Funciară în acest sens , doar în Contractul autentificat de vânzare cumpărare că suma se va achita succesiv.Ultima sumă a fost achitată în data de 23.09.2010.
Din anul 2010 până în ianuarie 2021 nu am fost somați / contactați în vreun fel să achităm suma rămasă , nu am fost notificați cu punerea în întârziere .
În luna martie 2021 societatea a deschis un proces împotriva noastră prin care solicită rezoluțiunea contractului de vânzare cumpărare încheiat pentru nerespectarea culpabilă de către cumpărător a obligației de plată a prețului , și rectificarea de carte funciară cu privire la imobilul evidențiat în Cartea Funciară .
Nu știu exact dacă dreptul la acțiune este sau nu prescris .Potrivit noului Cod Civil art.2518 dreptul la acțiune se prescrie în termen de 10 ani ; dar potrivit vechiului Cod Civil din 1864 dreptul la acțiune se prescrie în termen de 30 de ani.
Vă mulțumesc,
Diferența de preț trebuia achitată până la data de 01.12.2010 , dar nu a fost achitată în totalitate până la această dată , rămânând de achitat încă o sumă de 41..000 lei care nu a mai fost achitată deloc.