avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... urgent
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

urgent

Am si eu o intrebare la firma la care lucra tatal meu au fost dati in somaj cativa muncitori printe care si tatal meu in luna a 05.2009 si dupa 2- 3 luni au angajat pe cineva la acea firma sc.gosan.srl Sannicolau Mare .. Eu stiu ca timp de 6 luni nu au voie sa mai angajeze personal.. Credeti ca exista vreo sansa sa dea firma in judecata ? Va multumesc !!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:57, 4 Ianuarie 2010
1. Nu exista o asemenea prevedere legala.
2. Numai in cazul concedierilor colective exista obligatia de a rechema pe fostii salariati concediati, in termen de 9 luni de la concediere, pentru ocuparea acelorasi posturi de pe care au fost concediati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj leila-sema leila-sema Buna ziua, Firma la care lucrez este nevoita sa restranga activitatea, nu este singura, ar dori sa dea in somaj cativa angajati, iar apoi dupa o perioada, ... (vezi toată discuția)
Angajari dupa concediere adriana.maria.turescu adriana.maria.turescu daca intr-o firma s-au facut disponibilizari dupa ce perioada de timp ai voie sa angajezi?? (vezi toată discuția)
Reinfiintare posturi desfiintate petje petje La ce interval de timp se pot reinfiinta posturile desfiintate dar prin concediere colectiva? (vezi toată discuția)