Buna ziua! Cu respect va rog sa ma indrumati in rezolvarea problemei pe care o am:. Tatal meu a facut o procura, acum 10 ani, in 2011, unui cetatean, ca acesta sa-i vanda un pamant extravilan, sau sa-l cumpere chiar el, dandu-i dreptul de semnatura absolut in toate actele pe care le va face in vederea vanzarii, in numele lui, actul de vanzare - cumparare sa fie semnat in numele lui. In procura se specifica ca este irevocabila si ca tatal meu a primit in intregime pretul vanzarii si nu mai are nici un fel de pretentii in achitarea acestuia.,de la mandatar. Nici pana astazi mandatarul nu a vandut pamantul Tatal meu a platit impozitul la Primarie in fiecare an, din 2011 pana in prezent, iar la cadastru si cartea funciara figureaza tot numele tatalui meu. Acum de curand tatal meu a decedat, deci procura a incetat sa fie valabila. Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac eu? Sa-l anunt telefonic pe mandatar, sa merg la primaria unde este pamantul ?(este in alt oras fata de domiciliul tatalui meu) Sa fac succesiunea?dar actul de proprietate este la mandatar si daca nu vrea sa mi-l mai dea, ce fac?Eu trebuie sa platesc impozit in continuare an de an ? Va rog din suflet sa ma indrumati cu primii pasi care trebuie sa-i fac. Va multumesc!
Buna ziua
Nu mai are rost sa contactati mandatarul.
Trebuie sa obtineti un extras CF pentru teren, apoi va puteti adresa notarului pentru deschiderea succesiunii.