avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua . Am comandat un produs online de pe ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua . Am comandat un produs online de pe b2b.qmag.com.ro ...

Buna ziua . Am comandat un produs online de pe b2b.qmag.com.ro si ei mi-au trimis altceva . Factura este facuta pe ce mi-au trimis ei ci nu pe ce am comandat si platit in avans eu.
Mi -au zis in fata ca nu am drept de retur ca si persoana fizica autorizata si ca trebuia sa accept ce mi-au trimis ei si ca nu m-a obligat nimeni sa cumpar de la ei:))). Am si inregistrat cand mi se spune minunatia asta..Refuza sa imi dea banii sau produsul pe care l-am comandat si imi tot spun ca legea spune ca persoanele juridice nu au drept de retur.
#Conform legii , eu ca si persoana juridica , nu am nici un drept? Nu suntem protejati in nici un fel?
#Exista vreo lege in care sa fie definite obligatiile comerciantui vis-a-vis de cumparator?
#Cand se mentioneaza "retur" se refera la returul unui produs comandat sau al oricarui produs? Pt ca din punctul meu de vedere nu mi-a fost trimis produsul . Deci nu se pune problema de "retur al comenzii". Ei mi-au trimis de doua ori alt produs . Iar eu am le-am trimis produsul inapoi. Puteau foarte bine sa imi trimita sosete in loc de procesor.
#Ce sanse as avea daca ii dau in judecata?
#Banii cheltuiti pe avocat , drumuri , stress daune morale etc se pot recupera in instanta?

#La ce se incadreaza ei din punct de vedere penal?
Imi puteti recomanda un avocat pe drept comercial? Suma pe care am platit-o e 1000 de lei.
Va mutumesc.

Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 20:33, 14 Martie 2021
legea protejeaza doar consumatorii finali persoane fizice, care (se presupune) nu au cunostinte juridice, comerciale, etc.
persoanele juridice se pot adresa instantelor civile competente, in masura in care nu pot rezolva amiabil problemele aparute in derularea contractelor (cum e cazul dvs);
daca e vorba de un cumparator firma, legislatia aplicabila este codul civil;
in masura in care ceea ce s-a petrecut coincide cu ce ati scris aici, aveti sanse bune, dar un proces dureaza;
instanta poate decide recuperarea cheltuielilor partii care are castig de cauza, pe baza deconturilor depuse. deci stress...nu. motiv pentru care e de preferat sa angajati un avocat. conteaza si valoarea in discutie.
nu este o problema penala, este o problema comerciala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare - de ce doar persoanele fizice pot returna produse comandate online? elap211977 elap211977 Buna ziua Am cumparat de la un magazin on-line un aparat foto. Pe site-ul acestui magazin se precizeaza ca am dreptul ca si cumparator dreptul de a face ... (vezi toată discuția)
In ce conditi nu se poate returna un produs nou myagh86 myagh86 Buna seara. Doresc sa cumpar o piesa noua pentru masina, am fost la mai multe magazine de piese auto, vanzatori de acolo au spus ca piesa de care am eu nevoie ... (vezi toată discuția)
Retur produs cumpărat pe firmă emiliano zapata emiliano zapata cumpărat de la Flanco prin intermediul Emag un frigider care s-a dovedit a fi extrem de mic,nu poți pune decât 1 kg de carne la congelat.Am făcut cerere la ... (vezi toată discuția)