avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Disjungerea unui divort de partaj, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Disjungerea unui divort de partaj, ...

Buna ziua, pentru a fi acceptata disjungerea unui divort de partaj, ar trebui introdus neaparat un dosar de partaj separat, simultan cu cererea de disjungere? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContaDenis , utilizator 08:28, 16 Martie 2021
Disjungerea opereaza daca, odata cu cererea de divort, ati inclus si un capat de cerere privind partajul. Daca nu ati facut acest lucru, trebuie sa introduceti o cerere separata. Partajul se va judeca dupa solutionarea cererii de divort.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In 99%din cazuri instantele investite cu un dosar având capete de cerere divort si ipartaj,disjung din oficiu capătul de cerere privind partajul si solutioneaza divorțul.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune cu doua capete de cerere principale solutionate printr-o singura hotarare dar atacabile diferit . instanta a calificat o singura cale de atac pentru toata hotararea. ce se va intampla? fnik fnik Se formuleaza o singura actiune cu 2 capete principale de cerere. Prin hotarare, instanta de fond se pronunta cu privire la fiecare capat de cerere, cu ... (vezi toată discuția)
Este corecta disjungerea ? DenisRif DenisRif Am in curs de judecare o contestatie la executare introdusa de mine actiune in care am cerut si daune morale. Judecatoarea a decis ca disjunga capatul de ... (vezi toată discuția)
Se pot face concomitent divorțul și partajul? aș vrea să se rezolve amândouă deodată petre ionica petre ionica Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca se poate face concomitent atat divortul, cat si partajul? Detinem un apartament cu 3 camere si un altul cu 2 camere la ... (vezi toată discuția)