avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Buna ziua , in incheierea unei succesiuni notarul a transmis plata ce trebuie efectuata. Va rog sa imi spuneti ce se poate face daca onorariul cerut ni se pare foarte mare.
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2021
Alexandra1421, utilizator
Da, după cum poate insemna spaga la coafor, taxa de parcare la mall, o cafea la o terasă, sau alte lucruri asupra cărora la altii nu se comentează niciodată.
Altii nu comentează nici daca este vorba de 1000 lei în plus la.notar.

Cei care de abia au bani de pâine nu cred ca dau șpagă.

Sunt cazuri și cazuri dar notarul trebuie sa comunice costul exact când da sumele în scris.
Dvs puteti spune exact cat vor fi cheltuielile unui proces (Cu absolut tot ce înseamnă) de când clientul va da primul telefon?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2021
raluk0207, utilizator
Avocatii nu au cum sa dea un cost total pana nu stiu tot ce au de făcut.
Sunt procese care necesita o judecata de cativa ani dar se pot finaliza și in 3 termene, diferenta constant în strategia de apărare bazata pe vointa clientului.

La procesele simple se poate spune însă o suma.
De pilda, un divorț prin acordul soților asa cum este cel.de la notar dar făcut de instanta,însă, avocatul anunta și onorariul de rezervă daca apar probleme.Daca unul dintre soti nu mai vrea sa divorțeze se schimba datele problemei. Se intra pe judecata...
La.notari nu exista schimbari de onorariu daca soțul se răzgândește.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Vedeti? Nu mai spuneti de altii. Nici dvs nu puteti comunica un cost exact, asa cum ati pretins altora.
In discutie era problema dezbaterii moștenirii.
Nici pe cale notariala, nu se poate ști ce bunuri mai descoperă moștenitorii intre timp, ce spor de valoare au acestea fata de data dobandirii, ce diferențe de măsurători exista comparativ cu cele din actele de proprietate, ce sume de bani sau alte valori mobiliare se aduc la masa succesorala, cum se sucesc și se razgandesc moștenitorii, care să accepte, care să renunțe, care să lase o imputernicire, se poate pune problema radierii de la Cartea Funciară a unui drept real, cu toate costurile aferente etc etc. Pot fi n variabile.
Orice sumă percepută de notar poate fi perfect justificată. Este suficient să se citească fiecare bin și chitanța.
Având în vedere că noi vorbim și userul tace, imi întăreste convingerea că nu au fost prezentate de la început toate documentele necesare, nici informațiile esențiale și nici nu ne-a povestit ce a spus notarul.

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire luculus luculus Buna ziua As dori sa aflu un pret aproximativ pentru o dezbatere de mostenire. Valoarea mostenirii este de cca. 100.000 lei (apartament 2 ... (vezi toată discuția)
Mosteniri,succesiuni rita1 rita1 Suntem 3 surori,parintii au murit acum 15,respectiv 8 ani,nu s-a facut succesiunea si doresc unele lamuriri: -Daca se mai poate face succesiunea si daca ... (vezi toată discuția)
Calculul taxei notariale pt mostenire astip astip Am mostenit 5000 de metrii patrati de teren intravilan, de la tatal meu decedat acum 4 luni. E inca teren viran undeva la marginea orasului. Cu titlu ... (vezi toată discuția)