Buna ziua. Ma intereseaza sa imi deschid o afacere de confectionare si comercializare lumanari. Ma intereseaza sa obtin o calificare pentru a imi putea deschide un PFA si pentru asta m-am gandit la un contract de ucenicie. Intrebarea mea este daca pot face un contract de ucenicie cu un producator autorizat in conditiile in care eu am un contract de 8H la un alt loc de munca. Va multumesc!
Poate încheia contract de ucenicie persoana care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:
a) face demersuri pentru a-și găsi un loc de muncă, prin mijloace proprii sau prin înregistrare la agenția pentru ocuparea forței de muncă în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau, după caz, reședința ori la alt furnizor de servicii de ocupare, acreditat în condițiile legii;
b) a împlinit vârsta de 16 ani;
c) nu are calificare pentru ocupația în care se organizează ucenicia la locul de muncă;
d) îndeplinește condițiile de acces la formare profesională prin ucenicie la locul de muncă, pe niveluri de calificare, conform Ordinului ministrului educației naționale și al ministrului muncii și justiției sociale nr. 5.039/2.126/2018 privind aprobarea corespondenței dintre nivelurile Cadrului național al calificărilor, actele de studii/calificare ce se eliberează, tipul de programe de educație și formare profesională din România prin care pot fi dobândite nivelurile de calificare, nivelurile de referință ale Cadrului european al calificărilor, precum și condițiile de acces corespunzătoare fiecărui nivel de calificare.
Contract de ucenicie
anisu
va rog sa imi dati cat mai multe detalii privind intocmirea unui contract de ucenicie la locul de munca (clauze , de ce trebuie tinut cont, remuneratie, ... (vezi toată discuția)
Incadrare -ucenic
Daliborka
Buna ziua
va rog imi puteti explica ce modificari au intervenit la legea privind ucenicia
in cazul in care o societate (domeniu de activitate : Activităţi ... (vezi toată discuția)