avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Disjungerea unei acțiuni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Disjungerea unei acțiuni

Dacă ar fi cineva amabil să mă lămurească și pe mine referitor la o speță, mulțumesc anticipat.
Am depus o acțiune prin care am chemat în judecată pe cumpărătorul autoturismului pe care eu i l-am vândut, deoarece acesta nu l-a înmatriculat pe numele său iar eu am primit deja doua amenzi pentru lipsa rovinietei.
Am formulat mai multe capete de acuzare: radierea autoturismului de pe numele meu, obligarea cumparatorului de a-și înmatricula pe numele său mașina cumpărată și contestarea amenzii.
Judecătorul a disjuns în două părți acțiunea, una fiind contestarea amenzii iar cealaltă radierea. Contestarea amenzii merge mai departe cu acelasi complet de judecată. Însă pentru radiere s-a admis necompetența teritorială a Judecătoriei din orașul meu, cumpărătorul fiind din alt oraș.
Întrebarea mea este: eu acum ce trebuie să fac? Depun o nouă acțiune în orașul pârâtului? Sau cauza se transferă automat în celălalt oraș și se continuă judecarea ? Eu voi fi anunțată cumva?
Mulțumesc pentru răspuns, în cazul în care va exista unul.
Sper că am explicat pe înțeles deoarece eu nu am studii juridice.

Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2021
Mihaela Hurdubae, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hurdubae , utilizator 22:51, 16 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs. nu trebuie sa faceti nimic in ceea ce priveste trimiterea si inregistrea dosarului disjuns la instanta in favoarea careia a fost declinata competenta, in niciun caz nu trebuie sa denuneti o noua actiune.

Dosarul disjuns va fi trimis spre solutionare instantei competente iar dvs. veti fi citata atunci cand se va fixa termen sau cand se va dispune vreo masura in dosar.
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2021
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Mulțumesc frumos pentru raspuns, doamna Avocat Cristina Ciurea. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto dionise1957 dionise1957 Buna ziua In 2013 am vandut un autoturism, iar in baza actului de vanzare cumparare am scazut-o de la primarie serviciul taxe si impozite.Persoana ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost respins procesul pe motiv ca reclamantul nu este sub incidenta judecatoriei CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, in urma cu cateva luni prin 2014, am depus o plangere impotriva unei persoane care a cumparat de la mine o masina, refuza sa o inmatriculeze si ... (vezi toată discuția)
Am vandut in 2015 un autoturism VASILEDORINEL1974 VASILEDORINEL1974 RADIERE AUTO Am vandut in 2015 un autoturism prin contract de vanzare -cumparare . Cumparatorul nu a imatriculat autoturismul pe numele lui , iar mie imi ... (vezi toată discuția)