avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Are unul din părinți dreptul la Vânzarea imobiluluu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Are unul din părinți dreptul la Vânzarea imobiluluu după ...

Are unul din părinți dreptul la Vânzarea imobiluluu după decesul partenerului fără semnătura copiilor acestora ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:16, 18 Martie 2021
Daca bunul era comuun, nu are cum sa vanda fara se dezbata succesiunea. Apoi, fiecare vinde doar ce are.
Si dacă acel bun era trecut decât un părinte...?
Trecut cum?
Cum se numeste actul de proprietate, mai exact?
Este act de proprietate. L-a cumpărat tatăl meu când eracasatorit cu mama. Doar ca este trecut doar el în acel act. Mama era trecuta ca girant cu încă un coleg de al lor din tinerețe. Apartamentul a fost achitat de mult.
Mama este decedata.... Tata trăiește cu o alta femeie. Nu sunt căsătoriți .

raluk0207 a scris:

Trecut cum?
Cum se numeste actul de proprietate, mai exact?

L-a cumpărat tatăl meu când eracasatorit cu mama.

deci bun comun.
Se dezbate mostenirea si vindeti impreuna, fiacre urmand sa incaseze pretul pt cota sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire ana_panait ana_panait Sunt intr-o situatie cam incurcata si nu stiu cum sa procedez. Exista 15.000m de teren pe un titlu de proprietate pe numele bunicului dinspre tata (decedat ... (vezi toată discuția)
Vanzare pamant de catre coproprietar, cu proprietar decedat Crissy13 Crissy13 Buna ziua . Mama mea doreste sa vanda un pamant la care proprietar in acte e trecut tatal meu ,decedat cu ani in urma. Ca sa vanda pamantul ,trebuie neaparat ... (vezi toată discuția)
Cadastru intabulare Laurr Laurr Cum este mai bine,sa faci cadastru si itabularea cat timp traieste mama (tata a decedat) sau dupa decesul mamei,suntem doi frati care nu ne intelegem,asta ... (vezi toată discuția)