avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara, am făcut la notar un cvc pentru un teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara, am făcut la notar un cvc pentru un teren intravilan ...

Bună seara, am făcut la notar un cvc pentru un teren intravilan în data de 03.10.2020. Valoarea terenului o dau în 2rate, ultima fiind pe 03.04.2021.
Din greseala, aceasta ultima data a fost trecuta 03.04.2020; notarul a rectificat dar vânzătorul nu a mers să-și ia rectificarea. E vreo problema?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:47, 18 Martie 2021
Nu e nicio problemă.
Însă aveti grija ca la data primirii ultimei rate, vânzătorul să dea o declarație notariala ca a primit pretul integral. Altfel, rămâneți cu sarcina la Cartea Funciară.
peste 2 saptamani, se implineaste termenul, ce problema sa mai fie ?
Pt a da rata, ar trebui sa va intalniti la notar sa dea si declaratia, ca altfel, o va da la sfantul asteapta
Plata se face prin banca. Daca vânzătorul nu se mai prezintă la notar? Se poate considera nul contractul?

gi-jane2 a scris:

peste 2 saptamani, se implineaste termenul, ce problema sa mai fie ?
Pt a da rata, ar trebui sa va intalniti la notar sa dea si declaratia, ca altfel, o va da la sfantul asteapta

Nu. Dar obligația dvs de a achita prețul integral, exista in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara se poate face un contract vânzare cumpărare direct ... Bbnn Bbnn Buna seara se poate face un contract vânzare cumpărare direct propietar cu credit ipotecar adică sa ii plătesc lui suma lunar si fără sa dau nici un ... (vezi toată discuția)
Ridicare ipoteca 79Cristina 79Cristina Buna ziua, Am cumparat o casa cu un avans de 10000€ si am agreat cu vechiul proprietar sa platim diferenta direct catre el, in rate lunare de 500€. Pe ... (vezi toată discuția)
Rectificare nume in contractul de vanzare cumparare si carte funciara bejenarv bejenarv Am nevoie de ajutor in aceasta problema. In 1995 am facut un contract de vanzare cumparare cu parintii mei pentru o casa si teren cu uzufruct viager si ... (vezi toată discuția)