Cu amabilitatea dvs as dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema:
Urmeaza sa cumpar un apartament cu o parte banii stransi, o parte credit de nevoi personale.
Persoana de la care vreau sa cumpar este proprietar dar parintii sai au drept de uzufruct. Care este proce dura? Dar costurile? Apartamentul valoreaza 50000 eur. Se poate vinde prin vreo smecherie apartamentul iar dreptul de uzufruct inca sa ramana? Astfel incat sa am probleme dupa cumparare? Sau se poate stinge dreptul la uzufruct la vanzarea imobilului?
DinuX
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Pai asta se va si intampla daca cumparati doar nuda proprietate si parintii nu renunta la dreptul de uzufruct. El se stinge automat doar prin decesul beneficiarilor...
Bună ziua!
Daca doriți într-adevăr să nu aveți probleme, ar fi bine sa vă orientați către un alt apartament!
Daca insistați să îl cumpărați pe acesta, în situația în care anterior vânzării, nu se renunță la uzufruct de către părinți sau nu se muta acesta (uzufructul) pe un alt imobil, veți cumpăra un imobil in care va trebui să așteptați să moară părinții care au acel drept de uzufruct!
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti
Uzufruct
Sorina34
Am cumparat un apartament eu sunt proprietara iar varul meu are uzul fruct. Eu vreau sa il vand pot fara el?
Dacă el nu e de acord cu vânzarea ap. Pot pune ... (vezi toată discuția)