avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Domeniul public
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Domeniul public

Buna ziua ,
In fata proprietatii mele , domeniul public , se pot desfasura activitati economice ( vanzator ambulant , rulota , chiosc ) , fara acordul meu?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:03, 22 Martie 2021
da, pentru domeniul public autorizatiile se elibereaza de primarie
Cred că nu m-am făcut înțeles și anume că activitățile se desfășoară în fața proprietății. Nu vorbesc de acordul de funcționare, ci de acordul de amplasare. Eu zic că nu este normal că în fața casei să-și desfășoare cineva activitatea și să te deranjeze fara acordul tau.
aveti dreptate, prima intrebare vorbea despre desfasurarea activitatilor, prin urmare nu v-ati facut inteles.
cu toate acestea, raspunsul meu e valabil si pentru amplasare si pentru desfasurarea activitatilor.
interesul public primeaza in fata celui privat, prin urmare primaria poate aproba si amplasare, si desfasurare activitate economica. la limita, va poate si expropria in interes public.
dar si dvs aveti posibilitatea sa contestati in instanta contencioasa orice decizie administrativa.
Eu sunt perfect de acord ca interesul public sa primeze in dauna celui privat si sunt de acord si cu exproprierile atunci cand este vorba despre lucrari de importanta strategica notionala si locala dar amplasarea unui comerciant pentru comert in fata proprietatii nu reprezinta nicidecum un interes local. Nu cred ca este corect ca fara acordul proprietarului sa stabilesti acorduri de amplasare atata timp cat acea activitate deranjeaza .
sustineti-va opinia la primarie (mai precis la politia locala) si apoi in contencios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afacere de sezon cu rulota acte/autorizatii necesare alcs_alx alcs_alx Am achizitionat o rulota si doresc sa deschid un mic chiosc in care sa vand ceai, ciocolata calda, vin fiert, cafea si hot-dog. In perioada 1 noiembrie 2012 si ... (vezi toată discuția)
Afaceri din mers megy megy ]Un salut calduros tuturor membrilor \"avocatnet\" ! :) Adresez o intrebare celor care deruleaza deja afaceri \"din mers\", adica nu au un punct de lucru ... (vezi toată discuția)
Trecere teren in domeniul public DanielCariga DanielCariga Bună ziua. Terenul aferent locuinței mele este de 1100 mp conform CF-ului. Primăria m-a obligat să împrejmuiesc doar 940 mp spunând că restul va fi ... (vezi toată discuția)