avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se stabileste pensie alimentara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se stabileste pensie alimentara?

Buna ziua. Se stabileste pensie alimentara in cuantum de 1/6 din veniturile tatalui.Venituri sunt considerate cele de natura salariala si cele din dividende.Intrebare: se va calcula 1/6 din dividendele incasate efectiv sau din dividendele cuvenite si declarate in declaratia unica? ? Intreb pentru ca am o situatie in care dividendele cuvenite sunt in valoare de 98.000 lei din care a ridicat numai 40.000 lei.Multumesc si va doresc sanatate
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:00, 17 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se iau in calcul doar veniturile cu caracter permanent. Dividendele sunt intr-un an iar in anul urmator pot fi zero pentru ca firma e pe pierdere.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La veniturile efectiv incasate, cu caracter de continuitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividendele si pensia de intretinere minor kromred kromred As vrea sa stiu daca dividentele incasate de la firma in care sunt actionar se calculeaza la pensia alimentara sau nu? Unii avocati spun ca nefiind un venit ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara Gindul Gindul Buna seara. In anul 2010,in urma unui divort cu minori,in care dosar eu am fost in calitate de pirit mi s-a calculat o pensie alimentara pe care o ... (vezi toată discuția)
Cass dividende 2017 pclaudia pclaudia Persoana care e atat salariat cat si asociat unic la aceeasi societate si are de luat dividende in anul 2017 plateste 5 % impozit si 5.5 % cass pentru ... (vezi toată discuția)