Buna ziua,Am cumparat o masina,exclusiv pe numele meu, in 2017 pe care vreau sa o vand acum.Cei de la Primarie nu-mi elibereaza certificatul fiscal pe motiv ca intre timp sotul a decedat si trebuie dezbatuta mostenirea.Avand in vedere ca pretul masinii este unul modic si ca cel al cheltuielilor cu dezbaterea mostenirii este unul semnificativ,ce ma sfatuiti sa fac pt a putea obtine totusi certificatul fiscal astfel incat sa o pot vinde si sa nu mai apara in evidenta Primariei pe numele meu?Mentionez ca si copii,doi la numar, sunt de acord cu aceasta vanzare intrucat practic aceasta ne este inutila acum producand doar cheltuieli.Va multumesc anticipat.
Nu aveti ce sa faceti decat sa dezbateti succesiunea dupa sot in privinta autoturismului. Pentru restul bunurilor, daca exista, puteti dezbate ulterior. (daca dezbateti la mai mult de 2 ani de la data decesului veti datora, pe langa restul costurilor, si un impozit de 1% din valoarea bunurilor imobile mostenite). Pentru un autoturism (cu atat mai mult in privinta unuia de o valoare foarte mica) costurile pentru dezbaterea succesiunii nu sunt foarte mari. Onorariul notarial se calculeaza prin raportare la valoarea declarata de parti, in ceea ce priveste bunurile mobile, deci aveti posibilitatea sa declarati ca autoturismul valoareaza 500-1000 de euro. In principiu nu ar trebui sa platiti mai mult de 500-600 de lei.
Dezbatere mostenire
karina2010
Ambii parinti decedati.Tata a decedat in decembrie 2012.Suntem 3 surori si vrem sa dezbatem mostenirea.Dezbaterea mostenirii implica neaparat si terenurile din ... (vezi toată discuția)