avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stau cu un prieten care e pensionar pe caz de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stau cu un prieten care e pensionar pe caz de boala,are probleme cu vederea. Este divortat de 3 ani. Fosta lui sotie vrea acel drept. Au fost casatoriti 14 ani,apartamentul era a mamei lui si i-a dat lui. Apoi a trecut-o pe numele fostei,ea a contribuit c

Stau cu un prieten care e pensionar pe caz de boala,are probleme cu vederea. Este divortat de 3 ani. Fosta lui sotie vrea acel drept. Au fost casatoriti 14 ani,apartamentul era a mamei lui si i-a dat lui. Apoi a trecut-o pe numele fostei,ea a contribuit cu doar 2 dulapuri si 2 fotolii,in rest el a facut imbunatatiri pe banii lui,au platit amandoi tot ce au consumat facturi,mancare etc. El nu e de acord sa-i dea junatate din apartament. As vrea sa stiu daca ea are chiar acest drept la jumatate din apartament sau cat procentaj? Sunt hipoacuzica si va rog mult sa-mi scrieti cat mai simplu pe intelesul meu. Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Giorgi Lev , utilizator 20:05, 20 Martie 2021
era a mamei lui si i-a dat lui.

prin ce act ?
Apoi a trecut-o pe numele fostei

de ce si prin ce act ?
el nu e de acord sa-i dea junatate din apartament.

pai nu o fi, dar trebuia sa se gandeasca inainte de a-i da casa ei sau parte din casa.
Stau cu un prieten care e pensionar pe caz de boala,are probleme cu vederea. Este divortat de 3 ani. Fosta lui sotie vrea acel drept. Au fost casatoriti 14 ani,apartamentul era a mamei lui si i-a dat lui. Apoi a trecut-o pe numele fostei,ea a contribuit cu doar 2 dulapuri si 2 fotolii,in rest el a facut imbunatatiri pe banii lui,au platit amandoi tot ce au consumat facturi,mancare etc. El nu e de acord sa-i dea junatate din apartament. As vrea sa stiu daca ea are chiar acest drept la jumatate din apartament sau cat procentaj? Sunt hipoacuzica si va rog mult sa-mi scrieti cat mai simplu pe intelesul meu. Va multumesc frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2021
Giorgi Lev, utilizator

gi-jane2 a scris:

era a mamei lui si i-a dat lui.

prin ce act ?
Apoi a trecut-o pe numele fostei

de ce si prin ce act ?
el nu e de acord sa-i dea junatate din apartament.

pai nu o fi, dar trebuia sa se gandeasca inainte de a-i da casa ei sau parte din casa.

Prin act de vanzare cumparare....pt ca nu se gandeau ca se vor desparti pana la urma. El vrea sa-i dea o mica parte,ea vrea mai mult,jumatate din casa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu prea are incotro.
ar trebui totusi, sa mearga la avocat cu actele, contractul incheiat cu mama, cel cu sotia.
Va multumesc mult pt.raspuns!

Alte discuții în legătură

Divorț și partaj Nirolf24 Nirolf24 Bună seara, sunt căsătorit de 10 ani și am 2 copii, unul de 5 ani și celălalt de 9 ani. Împreună cu soția am luat un credit ipotecar și am achitat 60 ... (vezi toată discuția)
Problema "luare in spatiu / adresa domiciliat" tzeus tzeus Buna ziua, Pun acest mesaj pentru cumnata mea. A ajuns la un de impas, si nu stiu ce cai legale mai are in momentul de fata. Ca sa expun problema. Cumnata ... (vezi toată discuția)
Sunt sanse in apel? luminitamau luminitamau Buna ziua. As dori un sfat in cazul urmator:varul meu a avut un proces civil intr-un partaj unde i s-a dat o cota de 20%iar fostei sotii 80%,lucru care el il ... (vezi toată discuția)