avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... In somaj dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

In somaj dupa CCC

In cateva zile se termina concediul de crestere copil pana la 3 ani. As vrea sa ma ajutati spunandu-mi ce trebuie facut pentru a intra in somaj cu mentiunea ca patronul meu nu este de acord. Ce acte trebuie sa duc eu angajatorului la terminarea ccm-ului? Mentionez ca am 8 ani vechime in camplu muncii.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 22:17, 4 Ianuarie 2010
Doar cererea de reluarea a activitatii trebuie sa prezentati angajatorului la incetarea CIC.

Angajatorul nu este obligat sa va inceteze raportul de munca, astfel incat sa beneficiati de somaj .... Poate vrea sa va mentina ca si salariata in continuare.
Ma indoiesc sincer ca va dori sa ma pastreze pe post deoarece este foarte suparat pe mine avand dreptate intr-un fel dar eu vroiam sa stiu daca in cazul in care nu va dori ca eu sa revin la munca si nici sa ma lase sa intru in somaj ce pot eu face pt. a-l determina sa ma lase sa intru in somaj. Vreau sa stiu daca completarea acelei adeverinte pt. somaj cu perioada lucrata la dansul ramane doar la vrerea dansului sau il pot eu obliga in vreun fel (ma refer la vreo lege).
Va multumesc.
As mai vrea sa stiu cu ce articol trebuie sa inceteze raportul de munca pentru a beneficia de somaj.
Codul Muncii-Art. 65. - (1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa cic gabriela81 gabriela81 buna tuturor,am si eu o intrebare,sau mai multe,ma aflu in concediu de crestere al copilului care ar trebui sa se incheie in data de 22 iunie anul curent,am ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic maria_rubi maria_rubi Buna ziua! Am iesit din CIC pe 18 ianuarie 2009 (am stat 2 ani). Acum sunt in concediu prenatal, in 20 martie urmand sa nasc al doilea copil. Dupa cele 42 ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la locul de munca dupa concediu de maternitate erika1980 erika1980 buna ziua, as dori sa intreb si eu pe cineva cum ar trebui sa procedez in cazul meu: in 19 noiembrie mi se termina concediu dematernitate si ar trebui sa ma ... (vezi toată discuția)