avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!

Buna ziua!
1. Pot construi imprejmuirea unui teren si o magazie in regie proprie? Evident, asta dupa ce voi obtine A.C. Am un vecin
reclamangiu si ma astept la orice din partea dansului. Mai ales ca nu este de acord sa schimb gardul, si-mi tot spune ca n-o sa ma ating de acest gard. Terenul si casa construita pe el, au facut obiectul unei actiuni in instanta si vechiului proprietar (vanzatorului) i s-a acordat prin instanta, atat casa batraneasca de pe teren, cat si imprejmuirea terenului ( gardul). Prin vanzare-cumparare, eu am dobandit imobilul ce a facut obiectul sentintei civile nr..., asa ca inteleg ca si gardul imi apartine de drept. Am nevoie de acordul vecinului sa-l inlocuiesc, daca nu contribuie financiar? Prin certificatul de urbanism nu am o astfel de conditionare. Noul gard pe care intentionez sa-l fac, va urma evident vechiul amplasament.
2.Ce pot face, daca dansul se manifesta violent si nu ma lasa sa lucrez?
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2021
VKaty, utilizator
Cel mai recent răspuns: VKaty , utilizator 20:14, 22 Martie 2021
In situatia in care gardul se afla exclusiv pe proprietatea Dvs. sau va este atribuit definitiv prin hotarare judecatoreasca, atunci puteti construi fara acordul vecinului, numai pe baza autorizatiei de construire. Daca este edificat pe limita dintre cele doua fonduri, atunci se prezuma relativ ca gardul se afla in coproprietatea proprietarilor fondurilor vecine, cu exceptia existentei unor semne de comunitate, cum ar fi situatia in care culmea gardului este dreapta si perpendiculara pe un fond si inclinata spre celalat fond. In acest ultim caz, gardul este propritatea fondului catre care este inclinata coama zidului. Inaltimea se stabileste prin intelegerea partilor, fara a putea depasi 2 m. In cazul in care acordul vecinului nu a fost solicitat prin certificatul de urbanism, puteti construi fara grija.
Gardul ia fost atribuit prin sentinta definitiva vechiului proprietar, iar eu sunt cumparator prin vanzare-cumparare. In CVC este mentionat faptul ca achizitionez bunurile ce au facut obiectul sentintei nr.., deci inteleg ca-mi apartine de drept si imprejmuirea terenului care-a apartinut vechiului proprietar. Deci pot sa-l inlocuiesc, indiferent de impotrivirea vecinului. Corect?
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zid despartitor alex199208 alex199208 Buna seara, Am o casa pentru care s-a ridicat un zid despartitor. Acest zid este pe aceeasi linie cu casa mea! Vecinul de langa mine nu a contribuit cu ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie cerul cerul Poate ca nu e locul potrivit dar nu stiu sigur. Pe noul cod civil exista o deschidere minima a unui teren pentru o autorizatie de constructie casa? Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute Bucureti77 Bucureti77 Buna ziua, am achizitionat in urma cu ceva timp un imobil care a fost revendicat de proprietar (vanzatorul) si castigat (restituire), dupa care am facut v-c ... (vezi toată discuția)