avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce lege reglementeaza modalitatea de judecata in sala, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce lege reglementeaza modalitatea de judecata in sala, prezentarea avocatilor, samd ?

maine intru in sala pt un client, speta e urmatoarea: cu 2 termene in urma judecatoarea mi-a aprobat o contraexpertiza tehnica pe care am contestat-o, cu conditia ca la urmatorul termen (o saptamana) sa prezint chitanta achitarii taxei.La acest termen m-am prezentat cu chitanta dar intr-adevar la ora 13, la care judecatoarea mi-a spus ca s-a luat deja dosarul de dimineata, dar totusi a luat chitanta, iar pe portal a aparut nota "că intimaţii ..........nu s-au conformat dispoziţiilor instanţei stabilite în sarcina acestora la termenul anterior de judecată, de a depune la dosarul cauzei dovada achitării avansului onorariu expert în cuantum de 600 lei, instanţa va decădea intimaţii din proba cu contraexpertiza tehnică ". Ce lege reglementeaza modalitatea de judecata in sala, prezentarea avocatilor, samd ? Eu stiam ca pana la sfarsitul zilei pot sa intervin si sa depun acte la dosar. Ma ajutati va rog cu un raspuns? Mersi anticipat si inca odata La Multi Ani .
Cel mai recent răspuns: Carmen liliana Fodor , Consilier juridic 22:16, 4 Ianuarie 2010
Pai... ar fi trebuit sa lase cauza la a doua strigare, daca nu erau ambele parti in sala.
Daca judecatoarea ti-a luat chitanta la sfarsitul sedintei, grefiera trebuia sa consemneze depunerea chitantei in incheierea de sedinta.
Maine ia dosarul inainte de inceperea sedintei, verifica daca chitanta exista la dosar si dupa ce se striga cauza, cere judecatoarei sa se consemneze faptul ca ai depus chitanta la sfarsitul sedintei trecute. Motiveaza-ti intarzaierea de data trecuta cat mai plauzibil, daca ti se va cere.
Succes! Nu te lasa intimidat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cauze la aceeasi ora, complete diferite Corina Dina Corina Dina Reprezint societatea ( comerciala ) in 3 cauze care au primit termene in cunostinta in aceeasi data , la aceeasi ora estimata , doua la un complet , una la ... (vezi toată discuția)
Poate fi interpretat un text de lege ? mvajnanet mvajnanet Zi bună tuturor! Cod.proc civ.Art.136. Excepţiile de procedură care nu au fost propuse în condiţiile art.115 şi 132 nu vor mai putea fi invocate în ... (vezi toată discuția)
Depunere acte la dosar Avocat si mediator Avocat si mediator Vreau sa depun o chitanta la dosar in timpul sedintei de judecata. Trebuie sa depun copii certificate, insotite de cerere si taxa de timbru, sau se depune doar ... (vezi toată discuția)