avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Sursa investitii crypto
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Sursa investitii crypto

Baiatul meu doreste sa investeasca criptomonede cateva mii de euro. Banii acestia ii are fizic, in casa, sunt bani "la ciorap", economisiti de el de-a lungul a catorva ani. Fiind bani cash, nu se mai poate demonstra sursa lor directa. Sursa suntem noi, parintii lui care i-au dat in mana bani pentru facultate, iar el a reusit sa economisesc lunar anumite sume.
Daca ar fi sa cumpare cryptomonede de acesti bani, ca mai tarziu, dupa un eventual castig, sa transforme crypto din nou in fiat, ar fi necesar sa justific la ANAF provenienta sumei investite initial? Nu am vrea sa avem probleme in acest sens. E inca student si nu are loc de munca si nici o sursa de venit oficiala, in afara de banii primiti cadou de la parinti, uneori pe card, altadata numerar.
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2021
xMihai222, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:46, 22 Martie 2021
Asa cum ati spus aici, puteti spune in fata oricaror oficiali ca dumneavoastra sunteti sursa banilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am si eu nevoie de sfatul dvs, as dori sa cumpar un ... Alin2203 Alin2203 Buna ziua, am si eu nevoie de sfatul dvs, as dori sa cumpar un apartament in valoare de 50.000€, cam 20.000€ ii am cash de pe la parinti, bunici si ce am ... (vezi toată discuția)
Transfer bancar adriana m adriana m Buna ziua, vreau sa ii trimit prin transfer bancar unicului meu copil 50 000 de euro,ca sa il ajut sa plateasca avansul pentru o casa pe care vrea sa o ... (vezi toată discuția)
Cum sa cumpere mama mea o garsoniera pe numele meu? vioricaw vioricaw Cum sa cumpare mama mea o garsoniera pe numele meu? Suntem doua surori, eu am 20 de ani si cealalta sora a mea este in conflict cu toata lumea, inclusiv cu ... (vezi toată discuția)