avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua stau in concubinaj de 11 ani si am o fetita ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua stau in concubinaj de 11 ani si am o fetita de 10 ani ...

Buna ziua stau in concubinaj de 11 ani si am o fetita de 10 ani eu lucrez dar concubinul meu nu lucreaza si este alcoolic si agreziv.Ce sanse as avea sa castig custodia fetei?Se i-a in considerare si parerea copilului?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:21, 23 Martie 2021
Autoritatea părintească (custodia) este comună ca regulă generală. Nu cred că veți obține autoritate exclusivă.

Puteți cere de la tată pensie de întreținere, și stabilirea domiciliului copilului la dumneavoastră.
Fetița dacă are 10 ani împliniți, va fi audiată de judecător.
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2021
Dapix, utilizator
Si daca as vrea sa merg in strainatate tot cu semnatura lui

Vă trebuie procură notarială de la tata fetiței pentru a pleca în vizită în străinătate. Dacă vreți să vă stabiliți în altă țară, vă trebuie acordul instanței ca să schimbați domiciliul copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in concubinaj Radu190 Radu190 Salut,numele meu e Radu si am o intrebare dacă poate raspunde cineva . Va explic cum pot aceasta problema. Am trăit intr.o relatie de concubinaj din care ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva de comun acord irinajud irinajud Buna ziua Am o fetita in varsta de 2 ani si 6 luni.La momentul nasterii certificatul de nastere a fost emis fara mentionarea tatalui. In urma cu un an am luat ... (vezi toată discuția)
Procura, drept de vizita Anairam94 Anairam94 Mama fetei vrea procură sa iasă cu fata din tară pentru o săptămână. Întrebarea tăticului este, ce se întâmplă dacă mama nu respecta termenul ... (vezi toată discuția)