avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme legate de tracerea granitei Romaniei cu un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme legate de tracerea granitei Romaniei cu un copil minor in USA

Sunt divortata de mai bine de 6 ani .Am o fetita de 10 ani.In actul de divort scrie ca fetita imi este incredintata spre crestere si educare si ca fetita poate sa mearga in vacante sa isi viziteze tatal. Mai scrie si ca actul este definitiv si irevocabil.
Intrebarea mea este : daca am toate acestea mai trebuie tatal fettitei (fostul sot) sa fie de acord sa scot fetita din tara ?(adica mai trebuie facuta hartia la notar unde si semneaza )?
Cel mai recent răspuns: Camelia33 , utilizator 18:56, 8 Ianuarie 2010
Sigur ca functioneaza, intrati pe www.medierea.ro si cautati in tabloul mediatorilor veti gasi un mediator din Deva....luati legatura cu acesta si stabiliti cum sa procedati.
Medierea este o metoda alternativa de rezolvare a conflictelor pe cale amiabila prin intermediul unei terte persoane, adica a mediatorului. Mediatorul este un fel de judecator de pace. Aceasta metoda este o alternativa la justitia clasica. Adica in loc sa te adresezi judecatorului cu o actiune te adresezi mediatorului cu o cerere.
Stiu ca in SUA medierea are traditie.
Va doresc succes si sa ne tineti la curent cum rezolvati problema.
Eu sunt din Bucuresti, altfel va ajutam......
multumes mult de ajutor si asa de departe si de sfaturi....
sa stiti ca am fost pe www.medierea.ro si am cautat la tabloul mediatorilor dar nu imi apare nimic-zice ca pagina nu poate fi gasita ( da ceva eroare )....ma puteti ajuta dvs cu lista mediatorilor ?
stiti cam cat costa toata treaba cu mediatorul,asa in linii mari?

.....da stiu si eu ca aici in USA medierea are traditie.....aici cred ca este ceva la ordinea zilei medierea......tocmai voream cu sotul meu si i-am spus de problemele aparute surprinzator in legatura cu fetita mea ( adica cu faptul ca s-ar putea sa nu o pot lua cu mine in februarie si i-am spus de mediere pt copil si a ramas surprins ca si in romania este asa ceva ...)....un lucru bun intre 100 rele!!!
oricum sunt total dezamagita de tot ce se intampla in romania legat de lege in privinta copilului si mai ales de legile si drepturile care le are un parinte care nu da 2 bani pe copil dar cand vine vorba de lege si drepturile lui si mai ales de inclinarile politice nu se mai pune problema de altceva....
acum ca tot ne conversam pe aici pe net vreau sa va mai intreb ceva : am o gramada de acte de la protectia copilului pt ca fostul sot mi-a facut 10000000 de probleme legate de copil ,amenintari si comportament urat fata de fata ...fata nici nu vrea sa auda de el ,ii e frica de el si nici macar nu raspunde la tel pt ca el s-a purtat urat cu ea si din cauza asta mama a tot fost pe la protectia copilului cu fetita si am o gramada de acte cum ca nu mai trebuie sa deranjeze fata si sa nu o mai streseze( apropo de asta am si acte de la medic ca am ajuns pana acolo unde a trebuit sa o ducem pe fetita la medic din cauza lui taicasu care o tot ameninta si streseaza)....ar putea sa ma ajute aceste acte in instanta in cazul in care il dau in instanta daca nu semneaza actul la notar sa o pot scoate pe fata din tara?
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2010
Camelia33, utilizator
In Deva exista 2 mediatori, cred ca sunt sot si sotie sau frati: STEFAN EREMIA SI STEFAN IOANA ROXANA str.Ion Creanga bl.24, ap.32, parter tel: 0254/215052 sau 0254230803
Onorariul nu cred ca este o problema, oricum este cel mult jumatate din cat ati fi platit un avocat sa va sustina cererea.

In ceea ce privesc actele de care ati pomenit, sigur ca pot fi folosite si in acest eventual proces dar trebuiesc insotite de o nota in care sa se arate ce reprezinta acele documente si ce ce vreti sa dovediti dvs. prin prezentarea lor. De ce trebuie aceasta notita? Pai sa nu credeti ca judecatorul are timp si dispozitie sa se uite pe toate documentele puse la dosar. Trebuie sa-i atrageti atentia in mod special pentru a se apleca asupra unor probe depuse la dosar, altfel degeaba le depuneti.
Concluzionand, puteti depune actele si sa fie audiata si minora. Coroborate aceste probe vor duce la convingerea judecatorului, care instrumenteaza cauza, ca solutia pe care o va adopta va fi in interesul minorei de a putea merge cu mama ei in strainatate.

La mediere este bine sa-l motivati pe fostul sot intr-un mod in care sa va dea acordul. Nu vreau sa va dau idei...., dar cred ca v-ar costa mult mai putin si ca timp si ca bani o rezolvare a situatiei pe cale amiabila prin concesii comune.

Nu uitati ca cei care apelaza la mediere doresc sa obtina si ei un castig....asa se cheama ca solutiile obtinute prin mediere sunt de castig-castig pentru cele doua parti; in instanta solutia va fi de castig pentru o parte si pierdere pentru cealalta....., deci ganditi-va la ceva pozitiv si nu cred ca nu se poate rezolva.
Depinde mult si de mediatorul ales dar mai mult depinde de partile aflate in conflict sa gaseasca o solutie avantajoasa pentru ambele parti pentru ca acesta sa se rezolve pe cale amiabila.
Va doresc succes!

multumesc....mda ...ziceti ca e bine sa-l motivez pe fostul sot pt a-mi da acordul sa o pot scoate pe fata din tara?hm....totul se reduce la bani chiar si cand vine vorba de propriul copil...asta vreti sa ziceti?....
oricum nu stiu zau ce ar putea sa il motiveze.....
sa speram ca intr-un fel sau altul o sa rezolv situatia ....as vrea tare mult sa o pot aduce pe fiicamea aici in februarie pt ca am cheltuit o gramada de bani cu actele si viza si nu mai vreau sa cheltuiesc inca o data doar pt ca fostul sot este cum este ...( nu vreau sa fiu rautacioasa aici pe site sau sa spun vorbe urate pt ca nu se merita dar asa m-am saturat de el de nu va puteti imagina)....
Din cele relatatede dv., nu doriti acordul pentru "scoaterea din tara" ( ce poate fi in scop turistic,medical, etc) a minorei, ci pentru stabilirea minorei in SUA. Cum USA cere acordul expres al tatalui in acest scop, iar el nu este de acord, va puteti adresa instantei de judecata.

Alte discuții în legătură

Soaterea minorului din tara ylla2010 ylla2010 buna seara.as dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu scoaterea fiului meu din tara.mentionez ca copilul are 5 ani,nu am fost casatorita cu tatal ... (vezi toată discuția)
Emigrare canada andre0283 andre0283 sunt divortata si am o fetita in varsta de doi ani si cinci luni,care mi-a fost incredintata prin hotarare judecatoresca imediat dupa nastere.as dori sa ... (vezi toată discuția)
Parasirea tarii cu copilul minor cneculai cneculai Buna ziua, As dorii sa obtin un ajutor in urmatorul caz. Sunt casatorit si am o fetita de 9 ani.Anul acesta sotia mi-a spus ca doreste sa plece in cadrul ... (vezi toată discuția)