Buna ziua!
Fosta soție, cu care am un copil cu handicap grav, a dat la notar o declarație mincinoasa, cum ca nu mai știe nimic de mine de 7 ani (deși copilul stătea zilnic câteva ore cu mine), declarație pe care a folosit-o pentru a obține diverse certificate, ajutoare sociale (deci a folosit-o la instituții ale statului), și pentru a abține indemnizație de însoțitor deși ea nu sta deloc cu copilul, lăsându-l singur in casa și , cel mai grav, a folosit aceasta declarație pentru a folosi copilul pe post de cobai in diferite programe cu tratamente experimentale cu care eu nu eram de acord, și care s-au dovedit foarte dăunătoare sănătății copilului, acesta agravandu-i -se progresiv boala. Pentru toate demersurile pe care le-a făcut era nevoie și de acordul meu, având custodie comuna. Ea însă a dat acea declarație falsa și s-a folosit de ea pentru a substitui acordul meu. Va rog sa îmi spune-ți dacă pot sa-i fac o plângere penală, dacă fapta ei reprezintă infracțiune. Doresc sa cer custodia copilului pentru ca de când am aflat, nu îl mai lasă sa ia legătura cu mine și nu știu ce se întâmpla cu el.
Infractiunea descrisa este aceea de fals in declaratii, prevazuta de art. 326 Cod penal, iar Dvs. aveti dreptul de a formula plangere penala impotriva fostei sotii pentru savarsirea acestei infractiuni. Obtinerea custodiei exclusive implica parcurgerea unui proces. in instanta.
Nu va opreste nimeni să formulati plangere penala,în cat timp si cum se va solicita e greu de spus.Pt autoritate exclusivă sanse destul de mici,va trebui să aveți dovezi beton din care să rezulte ca nu ungrijeste minorul,ca tratamentele respective i au agravat bolile etc.
Custodia totala
danyy_5adr
Sunt tatal unui baietel de 6 ani si in urma unui proces s-a stabilit cu acordul mamei ca baiatul sa stea la mine , mama nu respecta ceea ce scrie in comunicare ... (vezi toată discuția)