avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martor la evaziune fiscală. Buna seara! Soțul meu a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martor la evaziune fiscală. Buna seara! Soțul meu a primit ...

Martor la evaziune fiscală.
Buna seara! Soțul meu a primit o citatie in care i se spune că e invitat la poliție sa vina ca martor la evaziune fiscală. Noi sau el nu am avut firma,nu a fost asociat la vreo firma nu stim nimic in sensul asta. A fost angajat la vreo 3-4 firme ca sofer, în prezent este angajat ca sofer. Nu poate să își dea seama de ce e chemat ca martor. În citatie e scris un nr de dosar dar cred ca e incomplet ca am tot cautat si nu am găsit nimic. Ma poate ajuta cineva unde pot cauta cu acel număr, dosarul? Ce se intampla mai departe? El merge sa dea declarație si atat? Sau o sa mai fie chemat? Va multumesc pt răspunsuri!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:37, 27 Martie 2021
Urmarirea penala este nepublica, asa incat nu puteti obtine informatii despre dosar daca nu sunteti parte. numarul de dosar devine public doar atunci cand este inregistrat la instanta. Sotul Dvs. este audiat in calitate de martor deoarece cunoaste personal aspecte legate de infractiune. Inainte de a da declaratie, organul de cercetare penala ii va explica despre ce fapta este vorba. Daca dosarul va ajunge in instanta, este posibil sa fie chemat sa dea declaratie si in fata judecatorului. Martorul este obligat sa spuna tot ceea ce cunoaste in legatura cu aspectele despre care este intrebat.





Ar fi bine sa mearga cu avocat la audiere.
Din martor.poate deveni acuzat conform legii actuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Audiat buna ziua am primit acasa o citatie de la politie in calitate de audiat .nu stiu despre ce e vb are cineva idee ce inseamna pe citatie scrie ca sant chemat ... (vezi toată discuția)
Citatie diicot martor alexe001 alexe001 Salut. Azi prietena mea s-a trezit la usa cu un domn politist care i-a inmanat o citatie de la DIICOT , precizez ca ea este minora , in care specifica , ca pe ... (vezi toată discuția)
Calitatea de martor în dosar penal tushu tushu Bună seara, vă reţin atenţia cu o problemă... sunt din Iaşi şi în această vară am făcut o plângere penală îndreptată unei instituţii cu ... (vezi toată discuția)